Один з проєктів «Житомирводоканалу» можливо вдасться закінчити за грантові кошти – Сергій Сухомлин

Один з проєктів «Житомирводоканалу» можливо вдасться закінчити за грантові кошти – Сергій Сухомлин

Під час річного звіту міського голови одна з журналісток поцікавилася проєктами, що реалізуються на місцевому водоканалі.

«По проєкту Світового банку по реконструкції водоканалу: завершені роботи по перекладанню мереж, і вони проводилися і в минулому році, і в цьому. Також компанія «Езотех» продовжує роботу по будівництву першої і буде приступати до другої черги будівництва і реконструкції очисних споруд. І до кінця червня-липня перша черга має бути закінчена. До кінця року буде закінчена друга черга по очисних спорудах. По очисних води ситуація складніша. Роботи були реалізовані тільки на 40%», – розповів Сергій Сухомлин.

Зі слів мера, з огляду на те, що по проєкту великий об`єм робіт залишився, який словенська компанія до кінця червня не зможе реалізувати, поки що фінансування на це немає.

«Вчора був у Києві і спілкувався з одним з європейських фондів щодо того, що, можливо, нам нададуть по цьому проєкту на мільйони євро обладнання. Можливо, ми будемо закінчувати цей проєкт не за рахунок кредитних коштів, а ми зможемо отримати частково грантове фінансування на закінчення реалізації цього проєкту», – зазначив Сухомлин.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Валентина Магалецька

    Коли він уже нажреця той водоканал,за що платити за жовту воду, ідіот.

keyboard_arrow_up