Облаштувати сучасний центр розвитку дітей та посилити безпеку вільного пересування людей з обмеженими можливостями: актуальні електронні петиції від житомирян

Облаштувати сучасний центр розвитку дітей та посилити безпеку вільного пересування людей з обмеженими можливостями: актуальні електронні петиції від житомирян

Журналісти «20 хвилин» продовжують моніторити електронні документи, подані містянами на розгляд місцевій владі

Створення дитячого центру розвитку та дозвілля на базі кінотеатру «Космос»

Житомиряни запропонували місцевій владі облаштувати сучасну сімейну зону з гуртками для дітей на Польовій.

«Пропоную на базі старого кінотеатру «Космос» створити сучасний центр дитячої творчості та сімейного дозвілля. Оскільки наш район є чи не єдиним зеленим острівком природі на Польовій і так як тут зона матерів та дітей, які гуляють тут у великій кількості, поряд є ігровий майданчик і багато гарних алей та газонів, пропоную логічне продовження. Будівлю старого кінотеатру «Космос» відремонтувати і створити на її основі Центр дитячого розвитку та сімейного дозвілля. Так як площа кінотеатру досить велика, тут можна розмістити багато гуртків: наприклад, сучасну музичну студію (не класичну музшколу, а студію сучасного вокалу, вміння грати на сучасних музичних інструментах, гурток юного ді-джея), сучасну дитячу театральну студію з можливістю подальших дитячих вистав, студію створення м'яких іграшок, розпису на дереві, гурток з техніки декупажу тощо. Обов'язково створити дитяче кафе-кондитерську (ніякого алкоголю, тільки сімейне дозвілля). Вважаю, що створення такого центру вирішить питання дозвілля дітей, що вештаються місцевими дворами, а також збереже нашу зону в якості зеленого острівку дитинства. Я проти всіляких адмін- та бізнесцентрів, проти десятків припаркованих авто службовців та інших ознак ділового життя. Збережемо нашу зону навколо фонтану «Космонавт» та кінотеатру «Космос» у якості сімейної зони», – пише автор петиції Ольга Вознюк.

Електронну пропрозицію оприлюдниили 11 березня, і вона вже набрала 38 підписів з потрібних 250.

Відео дня

«Лежачі поліцейські» на усіх перехрестях міста

На онлайн-порталі електронних документів оприлюднили петицію, у якій житомирянин Валерій Болтушкін просить владу встановити «лежачі поліцейські» на дорогах міста, бо це завадить водіям транспорту на великій швидкості їздити по небезпечних для пішоходів місцях.

«Пропоную на усіх перехрестях доріг міста на лінії «Стоп», особливо поблизу шкіл, дитячих закладів та інших місць з інтенсивним рухом пішоходів встановити «лежачі поліцейські», які б завадили водіям транспорту на великій швидкості проїжджати ці небезпечні для пішоходів місця. Це практикується в усіх цивілізованих країнах у тих місцях, де неможливо збудувати безпечні транспортні розв’язки. Вони бувають тимчасові (гумові) й довговічні (асфальтобетонні) і досить дешеві, якщо замовляти їх великими оптовими партіями. Але є сенс виготовляти їх у нашому ж місті, де є заводи залізобетонних виробів та вторинний перероблений асфальт, тим самим зекономити кошти на транспортування їх та дати заробіток працівникам цих заводів. Прошу підтримати мою петицію», – йдеться в тексті електронного документа.

Збільшити заходи безпеки пішоходів із обмеженими можливостями в пересуванні на дорогах

Житомиряни пропонують збільшити час дозвільного зеленого світла для пішоходів ще на 5 секунд, адже це дозволить людям з обмеженими можливостями безпечно переходити автодороги в місті.

«Пропоную збільшити час дозвільного зеленого світла світлофорів для пішоходів на всіх пішоходних переходах у місті хоча б на 5 сек. Практично на всіх пішоходних переходах міста, де немає острівків безпеки, можна побачити, як інваліди та просто пристаркуваті люди намагаються встигнути перейти дорогу, і як на них наприкінці майже наїжджають нетерплячі водії. Звичайно, це ТРОХИ сповільнить рух транспорту, але збереже життя та здоров’я жителів міста, що є найвищою цінністю. Відповідно необхідно відкоригувати налаштування «зеленої хвилі», якщо така існує в Житомирі. Думаю, що це не принесе великих витрат із бюджету міста», – йдеться в тексті петиції.

Нагадаємо: для того, щоб звернення розглянули уповноважені органи Житомирської міської ради, воно повинно набрати не менш ніж 250 підписів із позначкою «за» впродовж трьох місяців з дня оприлюднення на сайті.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up