Обірвані проводи, підтоплення, машини в сніговому полоні і повалені дерева: рятувальники ліквідовували наслідки негоди

Обірвані проводи, підтоплення, машини в сніговому полоні і повалені дерева: рятувальники ліквідовували наслідки негоди

Упродовж минулої доби рятувальники області 25 разів залучалися до проведення аварійно-рятувальних робіт на автошляхах усіх районів Житомирщини. Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Житомирській області.

Через сильні опади у вигляді снігу 46 різногабаритних транспортних засобів, в яких перебувало 93 людини, опинилися у снігових заметах.

Так, о 19:19 у селах Медведиха та Андріяшівка Краснопільської і Райгородської територіальних громад Бердичівського району бійці ДСНС за допомогою пожежних автомобілів витягнули із засніжених узбіч доріг сім транспортних засобів. Після  відбуксирували їх на проїжджі частини автошляхів, де вони змогли продовжити свій рух далі.

На автодорогах поблизу с. Йосипівка Звягельського району та сіл Сташки, Михайлівка і Веселівка Коростенського району рятувальники розрізали та прибрали на узбіччя проїжджих частин 6 дерев. Опади у вигляді снігу та температурні стрибки створили сильне навантаження на крони дерев, через що їх коріння не витримало надмірної ваги і вони попадали. Це, у свою чергу, призвело до заторів.

Відео дня

А в містах Малин та Коростень бійці ДСНС два рази залучалися до проведення аварійних робіт по відкачці ґрунтових вод з приміщень поштового відділення та з приватного домоволодіння. Загалом було відкачано 7 куб. м води.

Також учора внаслідок складних погодних умов у вигляді снігопаду та сильних поривів вітру на території області, станом на ранок 29 березня, відключено від електропостачання 135 трансформаторних підстанцій та 48 населених пунктів у Коростенській, Малинській, Баранівській, Овруцькій, Олевській та Радомишльській територіальних громадах.

Внаслідок усіх надзвичайних пригод загиблих та травмованих немає.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up