Обережно бурульки: як у Житомирі борються з обмерзанням на дахах

Обережно бурульки: як у Житомирі борються з обмерзанням на дахах

Внаслідок температурних перепадів на дахах будівель утворюються крижані бурульки. Десь невеликі, а десь навпаки ˗ льодяні брили, які, впавши, здатні нанести серйозні травми випадковому перехожому.

Як зазначив начальник житлового господарства Житомирської міської ради Андрій Гуменюк, робота по прибиранню бурульок та снігу з дахів житлових будинків у місті розпочалася з 16 лютого і нині активно триває.

«На сьогоднішній день активно проводяться заходи по усуненню бурульок, мені щоденно відправляють фотозвіти. Розпочалися роботи з 16 лютого. До речі, можна вже побачити вулицю Київську, яка без бурульок: починаючи від Універмагу і далі», – розповів Андрій Гуменюк.

Також очільник житлового господарства наголошує: якщо до інформаційного центру надходять звернення громадян щодо виникнення небезпечних бурульок на житловому багатоквартирному будинку, то дана інформація скеровується на обслуговуючу організацію, яка і має вирішити наявну проблему.

Відео дня

«Якщо люди телефонують по номеру 15-80 і скаржаться на бурульки, то про це відразу повідомляють балансоутримувача будинку, управляючу компанію, яка безпосередньо обслуговує даний будинок, і та, в свою чергу, має усунути дану проблему. Знаю, що ДомКом із дахів сніг прибирав, 9-й ВЖРЕП прибирав на горищах сніг. Звичайно, що всюди ще не встигли, але хочу сказати, що роботи ще додаються, бо потепління йде і бурульок буде ставати більше», – додав Андрій Гуменюк.

Варто зазначити, що комунальники ліквідовують бурульки лише на тих будівлях, які вони обслуговують. Інші обслуговуючі підприємства, ОСББ, а також суб’єкти підприємницької діяльності повинні самостійно виявляти та усувати бурульки з дахів будинків, які вони обслуговують або які перебувають у їх власності.

У Житомирській міській раді застерігають містян обережно проходити ділянки, де розташовані бурульки та ні в якому разі не заходити за огорожі, які попереджають про наявність цієї небезпеки.

«Нестійкі погодні умови  призводять до активного утворення бурульок, а також  сповзання снігу, особливо зі старих будинків з похилим дахом, виступаючих архітектурних частин будівель. Застерігаємо: йдучи повз будинків у період танення снігу, необхідно обходити ділянки, де звисають бурульки, бути особливо уважним. Проходячи ці місця, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів та бурульок.

По можливості слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста. Ні в якому разі не заходити за спеціальні огорожі, якими огороджені небезпечні місця», – наголошують в міськраді.

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up