Новоград-Волинський: фахівці ДСНС ліквідували пожежу в дерев’яному двоповерховому будинку та врятували 11 квартир

Новоград-Волинський: фахівці ДСНС ліквідували пожежу в дерев’яному двоповерховому будинку та врятували 11 квартир

За попередньою інформацією, загоряння сталося через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

28 травня о 13:32 до Служби порятунку «101» м. Новоград-Волинський надійшло повідомлення про пожежу в двоповерховому дерев’яному житловому будинку на 11 квартир, - повыдомляэ управлыння ДСНС України у Житомирській області. На місце події виїхало два відділення бійців 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Ними з’ясовано, що горить покрівля будинку на площі близько 10 кв.м. На другому поверсі та на горищі, де знаходився осередок займання – горіли дерев’яні конструкції перекриття навколо димаря, спостерігалося сильне задимлення. До прибуття вогнеборців мешканці самостійно евакуювалися та за допомогою підручних засобів розпочали гасіння.

О 13:45 фахівці ДСНС локалізували пожежу, а о 14:10 – ліквідували. Рятувальники не допустили розповсюдження полум’я по всій площі даху та на квартири громадян. Вогнем знищено 10 кв.м покрівлі, пошкоджено 60 кв.м дерев’яних конструкцій горищного покриття.

Відео дня

На ліквідацію надзвичайної події залучалося 9 чоловік особового складу та 2 спецавтомобілі.

За попередньою інформацією, загоряння сталося через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. В будинку досі використовують пічне опалення. В місці, де сталося загоряння, в димарі була відсутня одна цеглина. Припускають, що звідти на дерев’яні конструкції горища випала жарина, яка й спровокувала горіння. Остаточна причина пожежі наразі встановлюється.

Ще одне повідомлення до новоград-волинських рятувальників надійшло о 18:58. На території приватного домоволодіння с. Чижівка вогнем повністю були охоплені дерев’яні літня кухня та прибудована впритул господарча будівля. Існувала загроза перекидання полум’я на розташовані поруч також дерев’яні оселю та допоміжні споруди сусідів. Силами бійців ДСНС о 19:16 відбулася локалізація, о 20:40 – ліквідація. Рятувальники запобігли збільшенню масштабів пожежі. Проте вогонь знищив обидві будівлі та 3 куб.м дров. Причина виникнення загоряння наразі з’ясовується.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up