Новини війни станом на зараз

Новини війни станом на зараз

Актуальні новини війни станом на 12:00.

▪️На Чернігівщині з 16 травня починають відновлювати об'єкти критичної інфраструктури. Вже виділено 150 млн грн. Гроші перебувають у казначейських рахунках області.

▪️Сьогодні вранці ворог відкрив вогонь по прикордонній території Сумщини. рашисти вели стрільбу з мінометів, гранатометів, кулеметів та автоматів. Під прикриттям вогню на територію України намагалася зайти російська ДРГ. Прикордонники дали бій диверсантам та змусили їх відступити за лінію державного кордону.

▪️російські військові намагаються організувати постачання техніки на Зміїний острів. Вони також продовжують підйомно-рятувальні роботи на місці знищення десантного катеру типу "Серна" поблизу острова. Про це повідомили ОК "Південь". 

Відео дня

▪️З росії окупантам надійшла вказівка готувати окупований Енергодар та Херсон до референдуму за кілька місяців, – радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко

▪️Запасів природного газу на Луганщині вистачить на два місяці. Також в області частково відновили мобільний зв'язок, у Лисичанську подекуди є електрика, централізоване водопостачання відсутнє на території всієї області

▪️Україна через рашистів втратила 6,3 тис. км головних залізничних колій, пошкоджено 23 573 км автодоріг, 289 автомобільних мостів та 41 залізничний міст, – міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

▪️Воєнна розвідка України здобула документальні підтвердження втрат живої сили та техніки 1 танкової армії збройних сил країни-окупанта. Станом на 15 березня 2022 року загальні їх втрати становили 409 осіб. Українськими воїни ліквідували 61 та поранили 209 окупантів. Лише за перші два тижні війни зникли безвісти 44 російські танкісти та 96 окупантів зі складу цієї армії вирішили зберегти свої життя та здалися в полон. За цей же час, захисниками України було знищено та захоплено 308 одиниць бойової техніки зі складу зазначеної армії окупантів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up