Новини війни станом на 17:00

Новини війни станом на 17:00

Актуальні новини відни станом на цю годину.

▪️ Обстановка у районі проведення бойових дій має ознаки до подальшого загострення. рашистські окупаційні війська ведуть інтенсивний вогневий вплив вздовж усієї лінії зіткнення та намагаються бити артилерією вглиб оборони українських військ, – речник Міноборони України Олександр Мотузяник.

▪️ Українські військові розгромили на Луганщині колону російських морських піхотинців, — повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан

▪️ В акваторії Чорного моря перебувають два російські кораблі із сумарним залпом до 16 крилатих ракет типу «Калібр» —Міністерство оборони України.

Відео дня

▪️ російські війська нанесли ракетний удар по Одещині, зруйнована пляжна вбиральня, – ОК «Південь».

▪️ У Високопільській тг рашисти продовжують вести активні бойові дії. Жителі громади потребують термінової евакуації та гуманітарної допомоги — Херсонська ОВА.

▪️ ЄС перевів Україні новий транш макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн. євро.

▪️ Провідні економіки G7 та світові фінансові установи надають 19,8 млрд дол. допомоги для підтримки державних фінансів України, - йдеться в комюніке міністрів фінансів країн G7 за підсумками зустрічі в німецькому Петерсбергу.

▪️ Щонайменше семеро людей, серед яких 11-річна дитина, поранені внаслідок ракетного удару по центру міста Лозова на Харківщині. Снаряд влучив в одну з будівель близько 15:00. Триває гасіння пожежі та розбір завалів, - повідомили у ДСНС регіону.

▪️ За останні два тижні кількість людей в фільтраційних таборах Безімяне/Козацьке Новоазовського району зросла з 2 тисяч чоловіків до 3-4 тисяч. Окупанти продовжують практику вивозу чоловіків з Маріуполя до цих фільтраційних таборів. Жоден житель протягом п'яти тижнів з табору не був звільнений, - радник мера Маріуполя Петро Андрюшенко.

▪️ Не маючи інших варіантів боротьби, окупанти заблокували виїзд з Херсонщини до підконтрольних українській владі територій та намагаються спрямувати всіх охочих виїхати — в Крим, як єдиний можливий напрямок. В самому Херсоні посилено патрулювання, збільшено кількість блокпостів, – ОК «Південь».

▪️ Спрощене ЗНО – національний мультипредметний тест – можна буде скласти у 23 країнах Європи.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up