Новини війни: бої за Лиман та евакуація зі Слов’янська

Новини війни: бої за Лиман та евакуація зі Слов’янська

Актуальні новини війни станом на 18:00.

▪️ Слов'янську ТЕС у Донецькій області зупинили, – «Донбасенерго». Район, де розташована ТЕС, останніми днями – під постійними обстрілами. Тому «з метою збереження життя та здоров'я персоналу» роботу станції вирішили зупинити. Це зробили вчора, 27 травня 2022 року.

▪️У Мелітопольському районі понад 35 працівників Приазовського відділу поліції, зокрема його начальник, погодились співпрацювати з російською окупаційною владою та назвались «народною міліцією», повідомляє Запорізька ОВА. Водночас в ОВА припускають, що на співробітників поліції могли чинити тиск.

▪️ До Київщини з офіційним візитом завітав Міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі. Закордонна делегація у його складі оглянула житловий сектор у м. Ірпінь, і на власні очі побачила зруйновану і пошкоджену військовими росії інфраструктуру.

Відео дня

▪️ Запеклий бій за Лиман на Донеччині триває, місто окупантами не взяте — повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Станом на зараз там тривають запеклі бої. Доки на закінчиться певний етап боїв, некоректно робити якісь висновки. Але однозначно ситуація дійсно складна: противник сильний і ЗСУ сильні, тому бої запеклі — наголосила Маляр в ефірі телемарафону.

▪️ Мер Слов'янська Вадим Лях закликав місцевих жителів швидше евакуюватись із міста. Завтра, у неділю 29 травня, охочим виїхати нададуть безкоштовний автобус.  Перша точка прибуття – Дніпро. У понеділок планується виїзд у Рівненську область із поселенням.  На посадку слід записатися, зателефонувавши на «гарячу лінію» Слов'янської ВДА.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up