Нові петиції житомирян: нова молодша школа на Промавтоматиці, термінал у кожну маршрутку

Нові петиції житомирян: нова молодша школа на Промавтоматиці, термінал у кожну маршрутку

Журналісти «20 хвилин» з`ясовували, що турбує житомирян і на що вони звертають увагу у своїх електронних петиціях.

Максим Кудін у своєму електронному зверненні, яке опубліковане на сайті міської ради 18 жовтня, просить владу звернути увагу на проблеми, які виникають у людей з обмеженими можливостями під час пересування містом. Автор петиції виступає проти високих бордюрів, через які страждають літні люди, мами з колясками і люди з обмеженими фізичними можливостями. «Я против бордюров. Например, в Варшаве сделано все для удобства передвижения человека, в том числе с ограниченными возможностями. А что у нас? Понаделовали высоких бордюров, что старички ноги должны ломать, а мамы с коляской, словно через баррикаду пробиваться, люди с инвалидностью, колясочники не способны порхать над бордюрами... Вот для чего ещё с того «времени» делать такие нормы? Что вы этим хотите показать, местные власти. А?» – йдеться у тексті петиції.

Жителі мікрорайону Промавтоматика просять у міської влади збудувати молодшу школу. Петицію «Комфортна сучасна українська школа» подав Михайло Гвоздецький. Необхідність зведення нової школи автор пояснює переповненістю єдиної у цьому мікрорайоні школи – екологічного ліцею №24.

«В зв'язку з тим, що мікрорайон Промавтоматика за останні роки щільно забудовується, у жителів цього мікрорайону виникла проблема з комфортним відвідуванням дітьми школи», – пише Михайло Гвоздецький.

Відео дня

Він просить розглянути можливість будівництва молодшої школи в цьому мікрорайоні, наводячи в якості аргументу і те, що згідно з вимогами Нової української школи, для молодших школярів має бути окрема будівля.

Крім цих, у розділі електронних петицій з`явилося 2 транспортні. Андрій Кулешов хоче бачити в маршрутках POS-термінали. «Прошу міську раду зобов'язати перевізників міських та приміських маршрутних перевезень м. Житомира встановити POS-термінали у кожній маршрутці! Прикладом є маршрутки ТТУ, кожен пасажир отримує квиток, незалежно від оплати за готівку чи безготівково», – зазначає автор. Пам`ятається, були вже у наших маршрутках валідатори, та, очевидно, не прижилися.

Петицію «Про забезпечення міських та приміських автобусів (маршрутних) таксі терміналами» подав Сергій Хробуст. Він наголошує у тексті петиції: «Треба наводити порядок у цьому напрямку роботи транспортного обслуговування». Які термінали автор має на увазі, де і яким чином їх мають встановити у наших маршрутках, більшість з яких на ходу розвалюється, наразі незрозуміло. Проте збір підписів на підтримку цієї петиції, як і всіх наведених вище, триває.

Як виявилося, частина жителів Богунії не може проголосувати за народного обранця. Принаймні так стверджує автор петиції, що опублікована 18 жовтня. Артем Шмерего зазначає: «Громадяни частини Богунського району міста Житомира, які зареєстровані на виборчих дільницях № 181373 – 181381, 181387, 181390 – 181398 не можуть обрати депутата Верховної Ради України від міста Житомира, хоча ці дільниці знаходяться в м. Житомирі. Натомість вони обирають народного обранця ВРУ від 67-го одномандатного виборчого округу, центром якого є місто Чуднів Житомирської області. Ця проблема виникла через те, що вищезазначені дільниці входять до 67-го одномандатного виборчого округу. А виборчі дільниці м. Житомира, за виключенням вищезазначених, входять до 62-го одномандатного виборчого округу». Житомирянин пропонує вирішити цю проблему шляхом звернення міської ради до ЦВК з пропозицією виключити виборчі дільниці № 181373 – 181381, 181387, 181390 – 181398 зі складу 67-го одномандатного виборчого округу та включити їх до складу 62-го одномандатного виборчого округу.

Ольга Сідлецька

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up