Нові актуальні петиції житомирян

Нові актуальні петиції житомирян

Що просять та на які проблеми звертають увагу житомиряни у своїх електронних зверненнях до Житомирської міської ради – у традиційній добірці від наших журналістів. 

Перш ніж перейти до документів, нещодавно поданих до розділу електронних петицій і за які йде збір голосів, хочемо звернути вашу увагу на ті, які отримали нещодавно відповіді або наразі перебувають на розгляді. 

Сміття на Богунському і Соколовському кар`єрах

На петицію житомирянина Віктора Симона під назвою «Ліквідація сміттєзвалищ на Богунському і Соколовському кар’єрах та встановлення контейнерів для ТПВ» відповів заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Кондратюк: «Повідомляємо, що Вашу електронну петицію від 03.07.2019 №2019-1211, яка набрала 262 голоси із 250 (100%) стосовно вжиття заходів щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ, утворених біля Богунського та Соколовського кар’єрів, та при можливості встановити на даних територіях контейнери для збору ТПВ розглянуто.

Відео дня

Питання ліквідації зазначених у петиції сміттєзвалищ розглянуто на черговому засіданні міської постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами.

За результатами роботи комісії КП «Автотранспортне підприємство 0628» Житомирської міської ради надано протокольне доручення виконати роботи з ліквідації безхазяйного сміттєзвалища, яке утворене на території, прилеглій до Соколовського кар’єру.

Інформуємо, що зазначені роботи будуть виконані силами комунального підприємства у серпні 2019 року.

Разом з тим, управлінням житлового господарства міської ради опрацьовується питання встановлення контейнерного майданчика для збору ТПВ біля зазначеної водойми.

Стосовно ліквідації стихійного сміттєзвалища, утвореного біля Богунського кар’єра, інформуємо, що з метою вирішення даного питання по суті департаменту містобудування та земельних відносин міської ради доручено надати інформацію щодо приналежності даної території». 

Також хочемо звернути увагу, що наразі перебувають на розгляді і чекають на відповідь місцевих чиновників 2 петиції, які набрали необхідні 250 підписів. Перший – це електронний документ, поданий Іриною Рибчинською з проханням провести обробку кліщів у гідропарку. У другій петиції, автором якої є Ольга Козирко, знаходимо звернення жителів Корбутівки, щоб у їхньому районі з`явився супермаркет, бо існуючий не влаштовує ні ціною, ні якістю. Яку відповідь нададуть посадовці – обов`язково повідомимо згодом. Ну а поки що ознайомимося з петиціями, за які триває збір підписів. 

Тротуарна плитка на прибудинкових територіях

Містянин Дмитро Савіцький пропонує у своєму електронному документі, поданому 23 липня, не асфальтувати прибудинкові території, а викладати плиткою. 

«Прохання до виконавчих органів міської ради забезпечити проектування та виконання робіт прибудинкових територій не шляхом асфальтування, а викладенням тротуарної плитки», – пише автор петиції.

На його думку, це забезпечить довговічність, раціональне використання коштів у разі прориву водогонів, тепломереж.

Гендерні питання

Петицію під назвою «Протидія надмірній сексуалізації українського суспільства та популяризації гомосексуалізму» подала на сайт Житомирської міської ради Леся Яковлева. 

«Організувати у міській раді комітет зі світських осіб, представників релігійних громад та духовних осіб, котрий створить опозицію введенню шкідливих для суспільства принципів гендерної політики», – пропонує авторка електронного звернення і уточнює, чим саме має займатися цей комітет. На думку житомирянки, він буде відстоювати такі інтереси: недопущення популяризації гомосексуалізму та трансгендерності в українському суспільстві; протидія надмірній сексуалізації дітей та молоді через освіту, рекламу та заохочення до контрацепції; боротьба з некоректним використанням людського тіла для пробудження сексуальних бажань у масових ЗМІ та вуличній рекламі; просвіта щодо шкідливості абортів та визнання їх вбивством ненароджених дітей; захист цінності традиційної родини та допомога родинам у кризові періоди життя; надання переваги моральним та духовним цінностям у всіх сферах особистого життя окремої людини та суспільного життя міста. 

«До діяльності створеного комітету залучити кваліфікованих спеціалістів, які будуть дбати про здоровий фізичний, психологічний та духовний розвиток громадян: лікарі, педагоги, юристи, священники, психологи, сексологи», – пропонує авторка петиції. 

«Епіцентр» у Житомирі

Надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою приватному акціонерному товариству «Нова лінія» (мережа супермаркетів «Епіцентр») депутати Житомирської міської ради спромоглися лише з другої спроби, 26 липня. А електронна петиція з аргументацією, чому торгова мережа «Епіцентр» має з`явитися у Житомирі, була подана Іваном Шевченком 25 липня, тобто ще до того, як депутати на позачерговій сесії проголосували за надання дозволу. 

Покращення благоустрою майдану Згоди

Петицію з відповідною назвою зареєстрував Дмитро Савіцький. Автор електронного документа звертає увагу на те, що у центрі міста, на майдані Згоди, варто покращити благоустрій. 

«Прохання у сквері на майдані Згоди встановити лавки, урни, а також дитячий майданчик. Це – центр міста, а фактично дітям немає де гратися. Прохання покращити благоустрій, елементарно встановити лавки та дитячий майданчик», – пише Дмитро Савіцький. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up