Нічийні люки Житомира: недбальство, яке може закінчитись трагедією

Нічийні люки Житомира: недбальство, яке може закінчитись трагедією

Житомиряни все частіше почали скаржитись на відкриті люки біля їхніх будинків, адже якщо туди хтось вскочить, наслідки можуть бути плачевними, і бити на сполох буде вже пізно. До редакції «20 хвилин» звернулись одразу мешканці двох будинків: Шевченка, 43 та 1-й провулок Соколовський, 5. Проблема у людей однакова – відкриті люки біля їхніх помешкань, або «нічийні» або нікому немає до них діла.

 

За словами мешканки 1-го провулку Соколовського,5 на їхній території знаходяться відкриті люки вже більше п’яти років. Вони неодноразово звертались і до влади, і до комунальників, викликали поліцію, яка фіксувала наявність відкритих каналізаційних люків, втім результату жодного.

«Вже більше п’яти років на нашій прибудинковій території знаходяться  відкриті каналізаційні люки. Один «нічийний» взагалі відкритий, мешканці та двірники постійно намагаються його своїми силами якось прикрити. Інший люк, який відноситься до водоканалу, то його трохи підробили, однак він знову вже з років як два почав провалюватися. Ми написали колективне звернення до міського голови з даною проблемою, відповіді від  нього ми так і не отримали (звернення було написано 24 травня цього року). Втім, після звернення до мера, впродовж двох тижнів приїхала аварійна бригада водоканалу, обстежила територію та повідомила, що один люк, який провалюється – їхній, але ремонтує його інша бригада, якій вони цю інформацію обов’язково передадуть. Та це було марно, ніякого ремонту та дій зі сторони водоканалу досі пір немає. Другий люк, який повністю відкритий, працівники водоканалу сказали, що він не їхній, а чий – не знають», – розповідає мешканка 1-го провулку Соколовського, 5 Оксана Тимофєєва.

Також вона додала, що мешканці їх будинку неодноразово викликали патрульну поліцію, аби ті зафіксували наявність відкритих люків.

Відео дня

«Ми неодноразово зверталися до патрульної поліції, вони це все зфотографували, сказали інформацію передадуть куди потрібно, бо тут дуже велика яма, це дійсно лихо. Втім результат такий самий. Через місяць після звернення до Сухомлина, нам прийшла відповідь з нашого ЖЕКу №14, що він обстежив територію і ніяких відкритих люків не виявлено. Постає питання, чиї вони тоді? Ми хочемо знайти їхнього власника. Тут гуляє багато дітей, катаються на велосипедах, роликах, вони бігають, штовхаються і не дивляться під ноги. Люк, який відкритий, вже заріс травою, і туди запросто може вскочити як дитина, так і дорослий», – бідкається Оксана Тимофєєва.

З такою є проблемою стикнулися і мешканці будинків Шевченка, 41 та 43. Двір у них спільний. Біля будинку Шевченка, 41 аж чотири відкритих колодязі вже майже три роки.

 

«Ми багато разів звертались до керівництва нашого ЖЕКу №16, але ніяких дій з їхньої сторони так і не бачили. Неодноразово дзвонили на гарячу лінію в міську раду, з того часу орієнтовно минуло 3-4 місяці. Потім, будучи ініціативною групою, пішли на прийомі до мера міста Сергія Сухомлина, також просили посприяти у вирішенні цієї проблеми. Однак реакції – нуль», – розповідає мешканка будинку Шевченка, 43 Лілія Ястремська.

За словами жінок, на їхні звернення відреагували лише в КП «Інспекція з благоустрою міста Житомир»

«Працівники ЖЕКу хоч якось прикрили  два колодязі під будинком біля проїжджої частини  від вулиці Шевченка, однак ми ще раз наголошуємо, що прямо на дитячому майданчику біля центрального входу в будинок є колодязь зовсім відкритий, він заповнений брудною, застійною водою, і не дай Бог хтось з діток, граючи, впаде туди, тоді буде пізно бити у дзвони», – наголошує Любов Бондар.

Вочевидь для вирішення «проблеми відкритих люків» чиновники чекають нещасного випадку. І тоді як завжди створять комісію та шукатимуть «крайніх». А доки з кожним днем ходити вулицями міста стає все небезпечніше, тому житомирянам варто розраховувати на себе та дивитися уважніше під ноги.

Сергій Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up