Ні - карантину вихідного дня

Ні - карантину вихідного дня

Петиція до президента з проханням скасувати вікенд-локдаун набрала потрібні 25 тисяч голосів всього за 4 дні, і Зеленський тепер зобов'язаний на неї відповісти.

Якщо вже на те пішло, то Зеленський в таких випадках зазвичай говорив, мовляв, це компетенція не президента, а парламенту та уряду.

Петиція №22/108562-еп "Ні карантину вихідного дня! Ні обмеженням в здійсненні підприємницької діяльності!" оприлюднена 10 листопада за авторства Єгорової Катерини:

"Відповідно до Конституції України, права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави; держава відповідає перед людиною за свою діяльність; утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави (частина друга статті 3); органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених Конституцією межах і відповідно до законів України (частина друга статті 6); в Україні визнається і діє принцип верховенства права; Конституція України має найвищу юридичну силу; закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй (частини перша, друга статті 8); правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством; органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України (стаття 19).

Відповідно до положень розділу II „Права, свободи та обов’язки людини і громадянина" Основного Закону України, зокрема:
1. кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом (частина перша статті 42);
2. кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується; держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю (частини перша, друга статті 43);
3. громадяни мають право на соціальний захист, що включає право на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, а також у старості та в інших випадках, передбачених законом (частина перша статті 46);
4. кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло (стаття 48);
5. кожен має право на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади.

Згідно зі статтею 64 Конституції України конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України; в умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень.

Оцінюючи зміст публічних заяв у засобах масової інформації міністра охорони здоров’я М. СТЕПАНОВА та головного санітарного лікаря В. ЛЯШКО щодо розгляду можливості введення додаткових обмежувальних заходів для закладів громадського харчування, театрів, кінотеатрів, торгівельно-розважальних центрів, спортивних закладів, фітнес-центрів, басейнів, масово-культурних заходів і дитячих розважальних закладів із забороною діяльності їх у вихідні дні (далі - “карантин вихідного дня”), зазначаємо:

1. Впровадження «більш жорстких обмежень» у вихідні дні за словами міністра «може в тій чи іншій мірі стримувати розповсюдження вірусів», однак такі обмеження жодним чином НЕ ВПЛИВАЮТЬ на динаміку розповсюдження хвороби.
2. Введення карантину вихідного дня, у випадку затвердження Урядом, матиме КАТАСТРОФІЧНІ НАСЛІДКИ для економіки і соціокультурного життя українського суспільства, спричинить повну втрату прибутків, призведе бізнес до нерентабельності і закриття, з наступними наслідками:
• Масове звільнення десятків тисяч працівників, зокрема серед незахищених верств населення, жінок та молоді без джерел фінансування;
• Збільшення видатків Державного бюджету України і Державної служби зайнятості;
• Неможливість виконання своїх зобов’язань юридичними і фізичними особами -підприємцями, в тому числі щодо сплати орендних платежів, розрахунків з постачальниками товарів та послуг;
• Вкрай негативний вплив на ринок комерційної нерухомості;
• Значне зростання ризиків для банківського сектору через неможливість бізнесу і населення обслуговувати кредитні зобов’язання;
• Критичне зменшення податкових надходження до бюджетів усіх рівнів;
• Зупинення туристичних потоків і гальмування культурного, спортивного розвитку населення;
• Загострення соціальної кризи, що призведе до масштабного колапсу.
3. В Києві вже зараз введені обмеження роботи для закладів громадського харчування та розважальних закладів після 22:00, що вже зараз призвело до наслідків , зазначених вище, зокрема втрати прибутків, звільнення працівників, несвоєчасної сплати податків, збільшення звернень до Державної служби зайнятості та ін.

Враховуючи вищезазначене громадськість, представники бізнесу та експерти ринку висловлюють КАТЕГОРИЧНИЙ ПРОТЕСТ ініціативі введення «карантину вихідного дня» ТА ВИМАГАЮТЬ:

1. Не вводити в дію карантин вихідного дня, а в разі його введення скасувати!

2. Скасувати в Києві та інших містах, центрах України заборону на здійснення підприємницької діяльності як в цілому так і з обмеженням часу.

3. При прийнятті законодавчих та нормативних актів суворо дотримуватись Конституційних гарантій на підприємницьку діяльність, працю, соціальний захист та гарантій на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади.

4. Проводити консультації з громадськістю та представниками бізнесу кожного разу та з усіх питань щодо формування та реалізації державної політики згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 996 від 03.11.2010, зокрема щодо встановлення карантину та запровадження протиепідемічних заходів, врахування органами виконавчої влади у своїй роботі пропозицій громадськості та бізнесу для розв’язання суспільно значущих проблем". 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (55)
  • Александр Лозохвост

    Це корисна стаття про мікрокредити: https://www.vezha.org/mikrokredyt-ta-jogo-tonkoshhi/ Якщо мати достатньо знань, то бути ошуканим малоймовірно

  • Алла Тевелева

    И что  заражаются на базарах? Заражаются в супермаркетах и от родственников.На роботе.
  • Елена Аскерова

    У нас есть права на работу, мы платим налоги дайте нам работать!

    Елена Аскерова reply Елена Аскерова

    Демчук Петро я соблюдаю карантинные меры, на своём рабочем месте. Так как многие друзья болеют или переболели уже. Но то что мелкому бизнесу не дают работу, к образованию цепочки не приведет.

    Елена Аскерова reply Елена Аскерова

    Катерина Александровна Вы считаете я как мелкий Фоп, работающий в магазине 30 кв, обслуживающий 1 человека за день, не имею права на медицинскую помощь? Вы думаете что Вы желаете окружающим, Вы даже не знаете меня и мое рабочее место. Вот этого и хочет правительство.

    Елена Аскерова reply Елена Аскерова

    Катерина Александровна почему Вы думаете что я что то не соблюдаю, Вы не правы в этих словах.  Вот смотрите большие ТЦ, но я тут понять еще могу людей много и тд. А маленькие одиночные помещения, туда заходит в нынешнее время очень мало людей, в разы меньше одной кассы в АТБ. И Вы знаете, для чего это сделано что бы нас столкнуть всех,  вроде правительство что то делает в ваших глазах  а на самом деле Эпицентр , метро работает и там проходит в разы больше людей.

    Демчук Петро reply Елена Аскерова

    Катерина Александровна можливо але небіда що захворіють необачні а біда що обачні захворіють через довбнів

    Maryana Ivasenko Nedzvetskaya reply Елена Аскерова

    Катерина Александровна 1000000%

    Катерина Александровна reply Елена Аскерова

    Демчук Петро клеймо им на лоб нужно, или сразу чтобы отказ писали о предоставлении мед помощи...

    Катерина Александровна reply Елена Аскерова

    Елена Аскерова я тоже плачу налог и что?! Не хотели придерживаться ограничений, пожинайте тогда плоды... Вот и все, если раньше мне было жалко и понимала что всем нужно кормить семьи и нужны деньги, то сейчас думаю только о своей семье, а на остальных мне глубоко наплевать, точно также как и вам на согласование меня...

    Демчук Петро reply Елена Аскерова

    Elena Askerova работать і здохнуть чи здохнуть щоби работать?.якось так
  • Катерина Александровна

    А из этих подписантов хоть кто-то подумал о медиках, которые просто падают уже с ног?! Не хотите карантин выходного дня, значит нужно вводить полный локдаун.

    Ксюша Острянская reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна вы из Житомира? Сколько у вас занято коек больными ковид? Вы, как дочь медика, в курсе

    Людмила Коробко reply Катерина Александровна

    Демчук Петро будем думати про краще,може ми колись встанем з колін,і наша Україна стане процвітаючою країною світу.

    Демчук Петро reply Катерина Александровна

    Людмила Коробко а хто вибрав цю владу інопланетяни мабуть,ось тепер намащуйте!!

    Людмила Коробко reply Катерина Александровна

    Демчук Петро на народ не пріть.менше хай крадуть,де суки діли гроші від онкохворих? Де гроші на ковід? Люди виноваті? Побійтесь бога на невинних людей наговарювать,при грьобаном карантині скільки людей повмирало не дочекавшись операцій,!що ви мелите?

    Демчук Петро reply Катерина Александровна

    Людмила Коробко самальоти треба було пускать але з двух недільним карантином.
    Хочуть винищити можливо але наш нарід робить все для того щоби так і було.

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Ирина Чипак интересно вы написали, я тоже плачу налог и не малый и что?! Может нужно мозги включить и подумать, как лучше будет для всех?!

    Ирина Чипак reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна в смысле только фоп заразы?..мы честно отсидели первый карантин!!!!себе в ущерб)))Фопов много,и наши налоги идут всем на зп...врачам,учителям и всем  кто работает в государственных учреждениях...сейчас страдают и отстаивают свои права фопы,а потом когда большинство закроют своё дело и вы почувствуете...киев вамскажет...извините денег нет,но вы держитесь!!

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Ирина Чипак а за лечение, благодаря вашим фоп сколько денег люди платить должны? Не было бы вопрос если предложились карантинных ограничений, так нет же, маски ниже носа, о санитайзерах вообще молчу... Делайте выводы...

    Ирина Чипак reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна вас влаштує, якщо в повний   карантин ,ви та вся ваша родина залишиться на три місяці без оплати??тобто 0  гривень!!!..а після виходу, ви винні державі за всі комунальні,за оренду та все інше!!!..і ця сумма не менше 20 000 грн!!!...не гнівіть бога,не бажайте їм хворіти без медичної допомоги)))Якщо ви дійсно гарний медик, то просто робіть свою справу добре!!!!...а в нас вибір не великий..Якщо не працюємо,йдемо красти!!!  Бо їсти в холодильник нам ніхто не кладе!!!що мені казати своїм дітям,коли вони просять щось смачнененьке???

    Екатерина Ващенко reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна врач наш приехал, а вот скорая и другие врачи. Меня просто интересует вопрос, как больные попадают сейчас в больницу, те что с температурой, а не с другими болезнями?

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Екатерина Ващенко ну значит у вас такой врач, у нас проблем с этим нет, в любое время суток подымает трубку, приезжает если нужно

    Екатерина Ващенко reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна вы мне скажите, кто и кого ложит в больницу, что там мест нет. У нас на днях случилось так, что у ребёнка поднялась температура под 40, и никто к годовалому ребёнку не приехал, по телефону рассказывали, как спасать. Это к ребёнку, а к с старикам, то вообще молчу. Меня интересует вопрос, как больные сейчас попадают в больницу, если к тебе боятся подойти, у кого не спрашивала, все лечатся по телефону, врачей в глаза не видели.

    Людмила Коробко reply Катерина Александровна

    Демчук Петро самальоти треба було більше пускать! А то кому дома сиди

    Людмила Коробко reply Катерина Александровна

    Демчук Петро у Китаї платили людям мінімалку,щоб сиділи.ви,що не розумієте,хоть сидіть,не сидіть,винищення людей іде.побачите,що буде далі ,потім ззрозумієте!

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Наташа Збиковская или как, нужно было думать раньше, когда просили всех придерживаться определенных рекомендаций... Не захотели, ваши проблемы...таких как вы мне не жалко и надеюсь введут полный локдаун!!!

    Наташа Збиковская reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна а за отопление вы всем оплатите или как?

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Людмила Коробко ну может вы дурненька)) а винить нужно не только правительство, а и самих граждан, наверное слышали, как аукнится, так и откликнится... Потом орете что медики не помогают, требуют, убивают, а по-другому нельзя.

    Людмила Коробко reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна ми і так будем сидіть довго ,ви,що не чули ,що сказало МОЗ,десять років! І що сидіть десять років?! Ви,що не розумієте?

    Людмила Коробко reply Катерина Александровна

    Катерина Александрова якщо ви не розумієте ,що не прості люди винних в цих бідах,то ви дурненька,скільки вам років?ідеться не про харашо жить,а як вижити?

    Демчук Петро reply Катерина Александровна

    Якби в нас з самого початку був карантин як у Китаї то можливо зараз не було би такої проблеми для тих хто  вижив би,а на сьогодні час втрачено і нажаль взяття під контроль над захворюванням без некардинальними і для нас неможливими методами неможливо.так що цікаве ще попереду нажаль.

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Людмила Коробко да причем здесь Супрун и Зе? Сейчас зависит все от людей, им это хихоньки, да хахоньки?! Ну тогда вперед за орденами, очень много вакантных мест в больницах, начиная от врачей, заканчивая водителями скорых... все хотят кушать, детей кормить и хорошо жить, но с таким отношением к происходящему в опе мы будем сидеть долго и нудно..

    Людмила Коробко reply Катерина Александровна

    Юлія Левчук ви молодчинка,дійсно правильне лікування і все буде .

    Виктория Степанюк-Петранговская reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна вам би порахувати оренду,коммуналку,зарплату персоналу за  ці два дні Ви б прозріли!

    Людмила Коробко reply Катерина Александровна

    Виктория Степанюк-Петранговская дійсно у цифри я не вірю,так бистро питають,вони вибори і досі не пощитають,так то все піздьож,вибачте ,що так сказала,просто від такої прямої брехні уже інших слів немає

    Людмила Коробко reply Катерина Александровна

    Виктория Степанюк-Петранговская

    Юлія Левчук reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна ви розумієте що два дня нічого не дадуть.Їх прибуток в основному у вихідний день.А скільки вони платять податку у міський бюджет.Яка в них аренда.Знаєте?І ніхто це за них не заплатить і навіть не зменшить.А в них діти і в їх персоналу діти які хочуть їсти.

    Людмила Коробко reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна навіщо ви тоді пишете.скажемо Супрун дякую,що розвалила нам медицину,скільки мед.персоналу звільнили?!.ні я не винна ,ні ви,а дійсно наша держава з управлінням зе.вони вміють токо останні гроші з держать з людей,я про газ,податки на будинки після нового року,немає ніякого контролю над фармацією,при пандемії на медикаменти підняли ціни,за,що людям лікуватись?позабирали гроші від матерів одиначок,у нас в країні іде боротьба не з ковідом,а боротьба з людьми.подивіться у мене на сторінці відео ,як у нас в столиці у лікарнях приймають людей із ковідом.

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Юлія Левчук да вот и я об этом, понимаю, что многие работают в выходные дни и от этого прыбиль, но у нас кафе, ресторанов больше чем школ и садиков и лучше 2 дня в неделю перетерпеть, нежели сидеть неизвестно сколько без работы на суровом карантине

    Юлія Левчук reply Катерина Александровна

    Моя вся родина перехворіла і впевнена більшість людей теж.Так,це не проста хвороба але виліковна.І я хочу працювати-це моє право. Мені потрібно кормити своїх дітей,щоб вони в період сезонних вірусів добре харчувалися.Я не прошу допомоги від держави,якої вона мені на час карантину не дасть.Дайте людям працювати раз не можете їм допомогти.

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Людмила Коробко ну так вопрос к государству, а не ко мне...

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Людмила Коробко а я тут причем?! Все вопросы к правительству. Я хочу, как дочь медика, чтобы они не падали с ног и не смотрели на этот ужас, выбирая между жизнями, как мама, ребенка 3 класса, что на нее смотрят как на угрозу переноса вируса, хотя своих проблем со здоровьем выше крыши и ребенок находится в группе риска... Но этого же не понять многим...

    Людмила Коробко reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна хай держава платить кожному мінімалку,як за кордоном,тоді будем сидіть дома!

    Людмила Коробко reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна а за ,що жити? Треба було не на дороги витрачати,ви думаєте поданий локдаун допоможе? За газ платить чим? Дітей кормить чим? От за таких,як ви Україна згине і без вашого ковіду!

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Виктория Степанюк-Петранговская есть, просто раньше люди не обращали на нее внимание.

    Виктория Степанюк-Петранговская reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна однозначно у нас же в стране  статистики по иному кроме как от короны нет!

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Виктория Степанюк-Петранговская у нас цифры еще занижены, увы...

    Виктория Степанюк-Петранговская reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна и не нужно мне доказывать! Каждый остаётся при своем мнении! Просто для того чтобы вводить полный локдаун нужны реальные цифры а не нарисованные

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Виктория Степанюк-Петранговская вы лично короной болели?! Сомневаюсь исходя из ваших комментов... Даже не буду тратить время доказывать вам что-то...

    Виктория Степанюк-Петранговская reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна а когда это люди переставали болеть вирусными!?

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Виктория Степанюк-Петранговская ну когда мест не будет в больнице, то посмотрим у кого ума палата

    Виктория Степанюк-Петранговская reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна ума палата!!! Полный локдаун в отопительный сезон без зарплаты!!! Круче прилумаешь

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Наташа Пасичник если людям запретить вообще куда-либо ходить, кроме продуктовых и аптек, как заграницей, то поверьте, поможет, а ещё и штраф дать в минималку то вообще...

    Наташа Пасичник reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна и это решит проблему?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up