Незважаючи на рішення суду повернути проїзд у маршрутках по 3 грн, вартість квитка залишається незмінною

Незважаючи на рішення суду повернути проїзд у маршрутках по 3 грн, вартість квитка залишається незмінною

Житомирський апеляційний суд 21 листопада скасував рішення виконкому щодо підняття проїзду у маршрутках та електротранспорті.

Відповідно до рішення суду вартість проїзду у маршрутках тепер має становити 3 гривні. Юридично - це так, втім фактично — ні (тобто зараз вартість проїзду в громадському комунальному транспорті становить 3 гривні). В маршрутках – 4. І в комунальному, і в приватному громадському транспорті міста забезпечено перевезення пільгових категорій громадян, визначених чинним законодавством України. Про це  під час прес-конференції з журналістами 22 листопада повідомив заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«Судове рішення, яке скасувало рішення виконавчого комітету від 16.05.2017 №456, повертає нас до відповідного рішення 2014 року. Відповідно до нього пенсіонерів позбавляють визначеного часу для пільгового проїзду у маршрутках, а школярі оплачуватимуть повний квиток. Інші пільгові категорії також змушуватимуть оплачувати проїзд у маршрутних таксі», - сказав Дмитро Ткачук.

Заступник міського голови Дмитро Ткачук додав, що через рішення Апеляційного суду деякі люди захочуть платити за проїзд відповідно до рішення суду, у результатті чого -  це призведе до конфліктів з водіями.Також посадовець переконаний - повернення до старої системи оплати  призведе знову до страйків перевізників, тому у п'ятницю відбудеться позачерговий виконком, на якому знову розглядатимуть вартість проїзду.

Відео дня

«Ми чітко розуміємо, що це знову  конфлікти з кожним водієм кожного маршруту. Тому що  на сьогоднішній момент це — ціна, по якій жодному перевізнику мотивації виїжджати на маршрут взагалі немає. ТТУ також не готове до вартості квитка у 2 грн. Ще раз наголошую - зараз 2017 рік, а не 2014. Той, хто хоче, щоб ціни були на рівні 2014 року, може почати зі своїх магазинів», - зазначив Дмитро Ткачук.

Свою думку з цього приводу висловила і представниця трамвайно-тролейбусного управління.

«Завдяки грамотним управлінським рішенням виручка комунального підприємства суттєво зросла. Якщо у 2016 році вона становила 2,5 млн грн у середньому в місяць, то в жовтні 2017 року – 4 млн 900 грн. На сьогодні підприємство все менше залежить від зовнішніх джерел, зовнішнього фінансування. У місті стабільно функціонують 92 тролейбуси та 12 трамваїв. У разі вартості проїзду в 2 грн, ЖТТУ не зможе забезпечити повноцінне функціонування трамвайно-тролейбусного парку», - зазначила начальник планово-економічного відділу КП ЖТТУ Валентина Таможська.

Своєю чергою, присутні на брифінгу приватні перевізники повідомили, що до засідання виконавчого комітету вартість проїзду залишиться не змінною, тобто становитиме вона 4 грн. А на засіданні виконкому вони пропонуватимуть встановити вартість проїзду в приватному громадському транспорті – 5 гривень, адже це економічно обгрунтова ціна на сьогоднійшній день.

«По 3 грн ми не в змозі будемо виїжджати. На зимовий період потрібно і зимові шини купляти, і акумулятори міняти. Перевізники готові покращувати умови перевезення, але для цього потрібен адекватний тариф на перевезення», - зауважив директор ПП «Шеріфф» Олександр Янчук.

Відтак, 24 листопада виконком збереться та розгляне питання щодо підвищеня вартості проїзду в громадському транспорті. Наразі фактично ціна у маршрутках — 4 грн, у електротранспорті — 3 гривні.

Нагадаємо, 11 вересня 2017 року, голова Житомирської Радикальної партії – Олександр Ракович виграв суд, рішенням якого вартість проїзду у маршрутних таксі та комунальному транспорті міста (тролейбуси, трамваї) встановлюється на одному рівні і становить 3 грн як для приватних перевізника, так і для Житомирського ТТУ, а не 5 грн. Житомирський виконавчий комітет подав на апеляційну скаргу щодо рішення Корольвського районного суду.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Ольга Прус

    Суд їх зобов'язав встановити проїзд по 3 грн., а вони знову співають про 5 грн. Геть знахабніли((( Це що вони на сьогодні діюча влада в місті?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up