Нас вбиває те, що робить нас модними: про небезпеку сучасних тенденцій

Нас вбиває те, що робить нас модними: про небезпеку сучасних тенденцій

Модні тенденції – чудова річ, якщо вони безпечні і дійсно модні. Сьогодні все частіше зустрічається тенденція появи небезпечної моди. Це така мода, яка лише шкодить людині і її здоров’ю.

Не всі новинки потрібно вбирати, наче губка, і приміряти на себе, краще фільтрувати і не використовувати ті тенденції, які є небезпечними.

Журналісти редакції «20 хвилин» виділили декілька модних новинок, які можуть нашкодити вам, тому будьте обережні, купуючи щось із списку «небезпечної моди».

Короткі штани

Короткі штани вважаються базовою річчю будь-якого гардеробу. Проте, найчастіше, навіть в холодний період, короткі штани використовують в поєднанні з низькими шкарпетками і взуттям, в результаті чого залишаються оголеними щиколотки ніг, що є небезпечним для здоров'я.

Відео дня

На стопах, як відомо, знаходяться рефлексогенні зони, пов'язані з усіма внутрішніми органами і системами. Якщо нижня частина ноги систематично піддається впливу холоду, спочатку погіршується стан місцевого імунітету, а пізніше – і загального. 

Ми поспілкувалися з лікаркою однієї з лікарень Житомира, і дізналися її думку щодо небезпечних модних тенденцій. 

«Дійсно, носити короткі штани в холод – небезпечно. Через регулярне перехолодження звужуються судини нижніх кінцівок, зменшується кількість рідини в суглобах, знижується їхня рухливість. В результаті ті, хто прагне бути модним, наражаються на небезпеку розвитку автоімунного захворювання – артриту гомілковостопного суглоба», - наголосила лікарка Наталія.

Короткі шапки

Це більше стосується чоловічої моди. Використання шапок, які прикривають лише чоло і залишають відкритими вуха – дуже небезпечне. Безумовно, використання хоча б якогось аксесуару для утеплення в холодний сезон – добре, проте який сенс використовувати таку шапку, якщо можна дуже легко і швидко отримати простуджені вуха?

«Простудити вуха в такій шапці дуже просто. Тут варто розуміти, що функція такого аксесуару – захищати від холоду голову і вуха, а коли захищена лише частина голови – це не добре. Дуже часто ті, хто не носить аксесуари для утеплення, звертаються потім до лікарів з різними видами захворювань, інколи, захворювання дуже важкі: менінгіт, важкі форми гаймориту, тощо», - розповідає лікар.

Взуття на високому підйомі

Безумовно, хороша підошва – важлива в холодний період, оскільки вона захищає ноги від холоду, проте сьогоднішні тенденції диктують надто високу підошву, що може виявитися небезпечною. Небезпека в тому, що таке взуття може провокувати різні травми, оскільки холодні сезони вирізняються опадами. Слизькі вулиці, і підвернути ногу, або впасти – дуже просто, тим паче, коли взуття має масивну підошву, ризики перелому – збільшуються. Тому, обираючи взуття на холодний сезон, обов’язково купуйте зручне взуття, оскільки ви можете нашкодити собі.

«Більшість купує незручне взуття на холодний період, а потім кількість травм через, так звану моду – постійно збільшується. Тому враховуйте, якщо не хочете отримати травму, купуйте зручне взуття, підошва має бути оптимальної висоти» - наголошує спеціаліст Наталія.

Електронні сигарети (Вейп)

Сьогодні кожен третій ходить містом з вейпом. Це така собі мода на використання електронних девайсів замість звичайних цигарок. Проте багато хто забуває, що це ті самі цигарки, які шкодять здоров’ю, а згідно нових досліджень, які розробили співробітники Школи медицини Канзаського університету, виявилося, що вейпери ризикують захворіти ішемічною хворобою серця, а також отримати інфаркт і депресію. Більше того, вже було зафіксовано 7 випадків смертей від вейпу. 

Електронні сигарети нагрівають рідину, утворюючи аерозоль, який вдихають у легені. Зазвичай він містить нікотин з добавками. Безумовно, речовини, що потрапляють в організм – небезпечні, адже заправки для вейпу сьогодні виготовляють із синтетичних і неякісних матеріалів, а вдихаючи такий «коктейль» з парів гліцерину, нікотину, ароматизаторів і іншого непотребу – важко залишатися здоровим.

«Це жахливий модний девайс, який становить неабияку небезпеку. Чимало випадків, коли вживання вейпу призводило до серйозних захворювань і проблем зі здоров’ям, тому краще не використовувати вейп взагалі», - розповідає лікарка Наталія.

Отже, мода - модою, а здоров’я повинно бути на першому місці. Тому купуйте штани, що будуть теплими і оберігатимуть ваші ніжки від холоду, запасайтеся шапками, що зігріватимуть і голову, і вуха, купуйте зручне, тепле взуття на нормальному підйомі і не бавтеся сучасними девайсами, такими, як вейп. Будьте здорові!

Наумова Лера

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Игорь Макар

    Як на мене то вейп є абсолютно безпечним

    Ванда Юськив reply Игорь Макар

    Безпека вейпу полягає у жижах, які ми купуємо окремо. От саме вони можуть бути або безпечними, або небезпечними для нашого здоров'я. Я купую лише найякісніші сольові жижі https://dymok.net.ua/ua/zhidkosti/na-solevom-nikotine.html у вейпшопі Димок і тому не переживаю за те, що завдам шкоди своєму організмові.

keyboard_arrow_up