Наруга над могилами, кінець історії «Панчішки», вартість проїзду зростає: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Наруга над могилами, кінець історії «Панчішки», вартість проїзду зростає: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

На Вільському кладовищі пошкодили пам’ятники, Житомирську панчішну фабрику знесли, приміський маршрут збільшив вартість проїзду в автобусах.

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

Наруга над могилами

У Житомирі на Російсько-Вільському кладовищі, зрізаючи дерева, пошкодили низку могил.

Відео дня

Про це житомирянин розповів журналістам. Чоловік зазначив, що на території цвинтаря робітники проводять зрізання дерев, а гілки та стовбури хаотично падають на хрести, пам’ятники, огорожу, пошкоджуючи їх.

«На Російському цвинтарі зараз активно ріжуть дерева. Гілками і стовбурами завалена половина сектору з боку вулиці Миколи Сціборського. Побито і поламано купу пам'ятників і хрестів, погнуті огорожі, колоди лежать просто на могилах», – обурюється чоловік.

У комунальному підприємстві «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Житомирської міської ради підтверджують, що на Російсько-Вільському кладовищі дійсно тривають роботи зі зрізання дерев. Однак тут наголошують: після проведення цих робіт територія кладовища, в тому числі і могили, буде приведена до ладу.

«Жесть, как же можно быть такими, это вандализм, за такое должна быть статья», – прокоментував Viktor Shyrokov.

«Бездарі! Тендер виграли, а техніка де? Таке ріжеться за допомогою автокрана! Це просто жах!» – написала Екатерина Дайнека.

«Просто немає слів», – коротко висловилась Екатерина Руденко.

«Ми ще років 10 тому писали заяви, щоб зрізали дерева, бо падали величезні гілки і так само руйнували могили!» – розповіла Elena Elena.

«Немає керівників у місті Житомирі», – узагальнила Ольга Греченюк Радченко.

«Декілька років тому вже було схоже свинське виконання робіт на військовому цвинтарі, що на Селецькій», – говорить Yuri Vashchuk.

«А зачем садить деревья и кусты?» – запитує Бернаткевич Татьяна.

«Після минулої обрізки нічого не відновили! Там купа розбитих старих надгробків і пам’ятників тепер! Ставлення до історії просто жахливе», – розповіла Olha Radomska.

«Нафіга взагалі їх там зрізати? Те кладовище хоч повітря фільтрувало», – констатує Олексій Нестеров.

«Як не різати, то падатимуть, і так зле, і так», – написав Iwan Pochreszczenyj.

«Да нормально всьо. Едешь/идёшь по городу, а по бокам руины/развалины заводов (хлебный, измеритель, автозапчасть), чего только стоят фекальные русла… и т.д.» – зазначає Анатолий Петрович Ширченко.

«Панчішку» знесли

Спецтехніка почала зносити будівлю панчішної фабрики у Житомирі. Станом на 11 жовтня знесли декілька невеликих будівель та розпочали демонтувати одне з головних приміщень.

За різними джерелами, на місці панчішної фабрики планують побудувати житлові будинки та торговельний центр.

«На фабриці працювало 7000 працівників, якщо їм байдуже, то чому владі має бути не байдуже?» – прокоментував Дмитро Кучеренко.

«Сумно, що візитки Житомира вже немає, але панчішна фабрика трималась найдовше, порівняно з усіма житомирськими виробничими великими підприємствами», – написала Татьяна Сикорская.

«Надо умные дома строить! Целые районы новостроек! Для кого?! Могу предположить, что для переселенцев со всего мира. Украина – лакомый кусок для жизни», – розмірковує Валентина Сергеева.

«Легче написать тут комментарии, чем выйти на улицу, перекрыть проезд спецтехники или просто выйти на митинг, как во Франции. Там что-то не понравилось народу, устраивают переворот, а у нас лучше в чате написать. какие все плохие, и никуда не идти, вот само собой пройдет, и так вся Украина», – зазначив Александр Гапчук.

«Згоріла хата, гори й сарай», – пише Margarita Kaidanska.

«А шкарпетки як тепер?» – цікавиться Sergio Bumar.

«Останні підприємства розвалюють... Де тепер робочі місця, де на життя заробляти будуть люди?» – запитує Nikolay Shumsky.

Підвищення вартості проїзду

Нещодавно житомирян сколихнула новина, що вартість проїзду на приміському маршруті 115 «Житомир-Озерне» здорожчала. Відтепер, щоб проїхати з міста до Озерного, потрібно заплатити 17 грн.

Житомиряни побоюються, що після здорожчання приміських маршруток ціни зростуть і в міському транспорті.

 «Яка на цей раз причина підвищення вартості проїзду?» – цікавиться Ihor Dovbysh.

«Чекаємо: маршрутка – 10, тролейбус/трамвай – 8 грн, тут питання в іншому, чи здорожчає проїзд по БК та ТГ? Обіцяли, що ні, побачимо», – написав Алехандро Щавель.

«Помню, когда цены росли каждый день... Все были миллионерами», – ностальгує Yuriy Docenko.

«Та в принципі нормальні ціни», – коментує Bogdan Mykhailovskyy.

«Обнагліли вкрай, що хочуть, те й роблять ці перевізники. Коли вони вже будуть ситі?! Ну а люди мовчать, скоро пішки ходити будемо», – говорить Доминика Федорко.

«Наскільки зрозуміло, то перевізник яку ціну хоче, таку і ставить. Ніхто впливу не має, а те, що від антимонопольного комітету не діждуться перевірку, то це 200%, хоча б когось перевірили... Он перевізник Житомир – Садки вже вартість 20 грн, в лютому з 13 підвищили до 16, тепер – 20. А подивіться на той транспорт, на чому він возить людей, які умови і нема куди діватись, бо треба їхати на роботу, люди скаржаться, але ніхто договір не розірвав», – розповіла Елена Олефир.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up