На Житомирщині відновлено усі пошкоджені енергетичні об’єкти, що дозволило забезпечити електропостачанням понад 600 тисяч споживачів

На Житомирщині відновлено усі пошкоджені енергетичні об’єкти, що дозволило забезпечити електропостачанням понад 600 тисяч споживачів

Про відновлення енергетичної інфраструктури Житомирщини розповіли в Державній інспекції енергетичного нагляду України.

Майже 40 діб під російською окупацією перебувала частина території Житомирської області. Загалом внаслідок бойових дій у регіоні було пошкоджено близько 180 об’єктів критичної інфраструктури у галузі енергетики та у сфері теплопостачання.

На сьогодні оператором систем розподілу (ОСР) відновлено усі пошкоджені енергетичні об’єкти, що дозволило забезпечити електропостачанням понад 600 тисяч споживачів.

Також на території Житомирщини спільними зусиллями енергетиків, обласної військової адміністрації, міських адміністрацій та громад відновлено майже 86% котелень і в повному обсязі – теплові мережі. У низці котелень залишилось встановити вікна, пошкоджені вибуховою хвилею. Це дозволило забезпечити теплом 170 об’єктів: 150 житлових будинків, 5 закладів охорони здоров’я, 7 дошкільних навчальних закладів та інших дитячих закладів, 8 закладів освіти.

Відео дня

Зі свого боку фахівці Управління Держенергонагляду у Житомирській області продовжують здійснювати моніторинги щодо забезпечення безпеки електропостачання та надавати відповідні рекомендації. Спільно з представниками ОСР та обласної адміністрації здійснено моніторинги 97 соціально-важливих об’єктів, зокрема 41 закладу охорони здоров’я, 33 закладів освіти та 23 закладів соціальної сфери.

За результатами моніторингів виявлено 508 зауважень, з них 276 у галузі електроенергетики та 232 у сфері теплопостачання. Наразі усунуто 87 зауважень в галузі електроенергетики та 85 зауважень у сфері теплопостачання.

Усунення зауважень має підвищити надійність та безпечність енергопостачання соціально важливих об’єктів, а належна підготовка енергетичних господарств до прийдешнього осінньо-зимового періоду 2023-2024 років дозволить унеможливити або знизити кількість аварійних ситуацій на таких об’єктах.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up