На Житомирщині відкриваються нові «Класи безпеки»

На Житомирщині відкриваються нові «Класи безпеки»

З початком широкомасштабного вторгнення воєнні ризики стали частиною повсякденного життя. Війна змушує змінювати звичну поведінку: щохвилини може бути повітряна тривога та початись обстріл. Тож дорослі та діти мають бути готовими захистити себе. 

Задля розширення кола безпекових знань 30 травня у біотехнологічному ліцеї «Радовель» Олевської громади запрацював “Клас безпеки”. Першими відвідувачами класу стали учні 1 та 5 класів ліцею. А допомагали їм отримати корисні знання педагоги, рятувальники, співробітники поліції та військові.

Спеціалізований клас розділений на тематичні зони: цивільної, пожежної та мінної безпеки, зону першої медичної допомоги, безпеки дорожнього руху та психологічного розвантаження. В ньому є все необхідне для вивчення правил безпеки – протигази, вогнегасники, зразки вибухонебезпечних предметів, багато пізнавальної літератури та тематичних ігор. 

Відео дня

В рамках Дня безпеки фахівці ДСНС нагадали школярам про те, які служби екстреної допомоги існують, за якими номерами потрібно до них звертатися. Пояснили правила безпеки під час поводження з електроприладами та як діяти у разі виникнення пожежі. Військові розповіли про найпоширеніші види вибухонебезпечних предметів та правила поводження з ними. У свою чергу, поліцейські нагадали дітям правила дорожнього руху та небезпеку, яка може чатувати на дорозі. А медичний працівник ліцею навчила ліцеїстів наданню першої домедичної допомоги постраждалим.

Після відкриття нового класу для всіх учнів ліцею провели лекцію з правил безпеки життєдіяльності у актовому залі навчального закладу. А на закінчення заходу на вулиці школярам продемонстрували як працює спеціальне пожежно-рятувальне обладнання, що є на озброєнні у  вогнеборців, розповіли про його застосування під час ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

Крім цього, вчора відкрився Клас безпеки у Коростенському міському ліцеї №9.

ГУ ДСНС України у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up