На Житомирщині вагітна жінка провалилася під лід

На Житомирщині вагітна жінка провалилася під лід

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

03 лютого о 20:05 до Служби порятунку “101” від фахівців Бердичівської міської комунальної пошуково-рятувальної служби на воді надійшло повідомлення про те, що у м. Бердичів на річці Гнилоп’ять під кригу провалилася людина.

Увечері того дня рятувальники цієї служби почули гучні крики про допомогу. Вони зорієнтувалися, що крики лунають з іншого берега на відстані близько 1,5 км. Тож фахівці БМКПРСу на воді вирушили до місця, звідки можна було найближче дістатися до льодового пролому.

На місці події з'ясувалося, що у проломі знесилено борсалася жінка та благала про допомогу. Лід на річці дуже тонкий, місцями взагалі відсутній — суцільна вода. Рятувальник БМКПРСу повзком 35 м підбирався до потопаючої. Верхній одяг на ній увібрав у себе воду та тягнув потерпілу на дно. Жінці кидали рятувальне коло, але вхопитися за нього вона не змогла. Тривалий час рятувальнику не вдавалося витягнути її з пролому, бо лід настільки тонкий, що не було можливості спертися на нього для опори. Увесь час рятувальної операції він утримував постраждалу на поверхні води, розмовляв з нею та підбадьорював, аби вона не втратила свідомість.

Відео дня

А тим часом обв’язавшись мотузкою, з рятувальним колом на допомогу підповз інший фахівець БМКПРСу. Крига тріскотіла та продавлювалася під ним, однак він ризикнув впертися коліньми у край пролому, вхопив потопаючу за ремінь та зрештою дістав  її з води на уцілілу кригу. Жінку обв'язали рятувальною мотузкою, і таким чином підтягували її до берега. Допомагали у цьому чоловіки, які стали випадковими очевидцями пригоди.

Вже на березі бійці ДСНС допомогли на ношах транспортувати врятовану до автомобіля швидкої допомоги. Постраждалій надали медичну допомогу та відвезли до лікарні. Жінку госпіталізували до реанімаційного відділення Бердичівської центральної міської лікарні із попереднім діагнозом «загальне переохолодження організму». Орієнтовно вона могла перебувати у воді близько години.

Зранку з лікарні повідомили, що стан 37-річної врятованої стабільний. Як з'ясувалося,  жінка перебуває на сьомому місяці вагітності, з дитиною все добре

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Димон Хиля

    стоп водохреща вже прошйло.
  • Valentina Sls

    Боже, як добре, що є  на світі такі люди, які ризикуючи своїм життям спасають інших! Нехай Господь береже та пошле міцне здоров"я  рятувальникам БМКПРСу та низький  уклін вам!

keyboard_arrow_up