На Житомирщині уже є перші результати перевірок АЗС області

На Житомирщині уже є перші результати перевірок АЗС області

У рамках проведення заходів із ліквідації нелегальних АЗС на Житомирщині здійснено перевірку 275 об’єктів.

Про це йшлося 23 січня під час засідання Центру з ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами в Житомирській області, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Федоренко, - інформує пресслужба ОДА.

Він поінформував присутніх про те, що згідно щотижневого звіту станом на 22 січня в  області припинено діяльність 21 АЗС, 18 АЗС не працюють, складено 10 адміністративних протоколів, розпочато 18 кримінальних проваджень (222 об’єкти), вилучено 92 тонни пального на суму 2,1 млн гривень, нараховано штрафних та фінансових санкцій на суму 4,8 млн гривень та вилучено обладнання на суму 2,2 млн гривень.

Перший заступник голови ОДА також зазначив, що з метою оптимізації роботи на адреси відповідних служб було надіслано інформацію щодо акредитованих юридичних осіб, які мають право демонтувати обладнання, викачувати пальне з нелегальних АЗС та вивозити його на спеціальні майданчики з подальшим його зберіганням.

Відео дня

«Також хочу поінформувати, що до облдержадміністрації надійшло звернення депутата обласної ради, члена Центру – Ігоря Романського щодо перевірки АЗС, розташованих у Бердичеві за адресою вулиця Житомирська, 74а та 98, а також у м. Житомирі на вулиці Покровській, 98», – додав Володимир Федоренко.

Відповідно до щотижневої інформації Головного управління ДФС у Житомирській області АЗС у м. Бердичеві за адресою вулиця Житомирська, 74а та 98 перевірялися 20-24 грудня 2019 року. По даних об’єктах оформлена ліцензія ТОВ «Сігнум газ груп».

Перевірку АЗС у м. Житомирі на вулиці Покровській, 98 було здійснено членами Центру 5 січня поточного року та встановлено, що вона має ліцензію (ТОВ «Люкспромгаз»).

Перший заступник голови ОДА виніс пропозицію направити зазначене звернення Головному управлінню ДПС у Житомирській області для перевірки суб’єктів господарювання щодо законності отримання ліцензій на право торгівлі пальним.

На засіданні Центру також виступили представники Прокуратури Житомирської області, Головного управління ДФС у Житомирській області та Державної податкової служби у Житомирській області.

Володимир Федоренко подякував учасникам засідання за роботу, що проводиться по боротьбі з нелегальними АЗС, та наголосив на тому, що треба докласти максимум зусиль, аби у найближчому майбутньому в Житомирській області зникло таке явище як незаконні АЗС.

Нагадаємо, що на Житомирщині за телефоном (0412) 47-46-33 працює «гаряча лінія», де приймають інформацію про функціонування нелегальних автозаправок у населених пунктах області.  

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up