На Житомирщині ухвалили Соцпрограму підтримки родин загиблих й померлих воїнів, ініційовану "Об'єднанням матерів та дружин бійців учасників АТО"

На Житомирщині ухвалили Соцпрограму підтримки родин загиблих й померлих воїнів, ініційовану "Об'єднанням матерів та дружин бійців учасників АТО"

Житомирська обласна рада ухвалила Програму соціальної підтримки родин воїнів  АТО/ООС на 2021 рік.

Оновлена програма розширилась саме на сім'ї померлих та зниклих безвісти бійців, коли у минулорічній програмі була присутня лише категорія родин загиблих воїнів. Розробку нової версії програми ініціювала ГО "Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО", повідомляє пресслужба організації. 

До початку співробітництва ГО з обласною владою відповідна соціальна програма у минулих роках мінімально  враховувала інтереси загиблих родин бійців АТО/ООС. Задля виправлення цієї ситуації "Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО" об'єднало жінок з родин загиблих воїнів з 21 району Житомирщини.

Відео дня

Об'єднавшись за принципом “рівний-рівному” у рамках проєкту ГО “Групи взаємодопомоги: міцніше разом!” жінки сформували групи активісток, які висунули місцевій владі свої вимоги для оновленої Соцпрограми на 2021 рік. Завдяки їхній роботі через три місяці програму змінили, врахувавши 80% внесених жінками вимог. 

"Ми дуже раді, що у нас почалась така щільна співпраця з обласною владою: з обладміністрацією та її головою Віталієм Бунечко та облрадою і її керівником Володимиром Федоренком. Сподіваємось на продовження та укріплення співпраці й з місцевою владою на рівні районів та ОТГ", - розповідає керівниця підрозділу "Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО" у Житомирській області Олена Максименко. 

"Створення й ухвалення цієї програми показало, що у єдності сила. Якби ми не ініціювали її розробку, не підключали до роботи матерів та дружин загиблих, які супроводжували документ на кожному етапі, то не було б підтримки родин загиблих. Як не було її шість років — з початку війни. Разом ми міцніші, разом ми сильніші! Родини загиблих бійців, сім'ї ветеранів — не чекайте, об'єднуйтесь і ви зможете впливати на владу, вести продуктивну комунікацію з нею. Ви здатні змінювати будь-які програми на місцевому рівні. Якщо ви не знаєте як це робити або сумніваєтесь у своїх силах, пишіть нам", - підкреслює керівниця "Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО" Наталія Музика.

Нова соціальна програма передбачає впровадження щорічної грошової допомоги на одну родину загиблого, померлого чи зниклого безвісти бійця у розмірі 10 тис. грн. Родини у разі загибелі, смерті або зникнення безвісти воїна також отримуватимуть грошову допомогу у розмірі 30 тис. грн.

Крім того, родини загиблих, померлих та зниклих безвісти учасників АТО/ООС тепер мають право на медичне забезпечення, яке раніше було передбачено лише військовим. Документом прописано збільшення середньої суми на стоматологічне лікування з 1250 грн до 2400 грн. Як для бійців, так і для родин загиблих, померлих та зниклих героїв відтепер буде доступне безкоштовне онкологічне лікування. В середньому на курс лікування онкології виділять 50 тис. грн. 

Серед іншого обладміністрація затвердила спортивну реабілітацію для бійців та сімей загиблих, померлих чи безвісти зниклих воїнів, зокрема безкоштовне відвідування тренажерних залів та басейнів. А також проведення спортивних змагань, культурних заходів та екскурсій коштом облради.

Окремо будуть проходити щорічні заходи з вшанування пам'яті загиблих воїнів області.

На Житомирщині обліковується 376 родин (592 члени сімей) загиблих або померлих учасників АТО/ООС та 2 родини Героїв Небесної Сотні. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up