На Житомирщині у горе-матерів забрали п'ятеро дітей

На Житомирщині у горе-матерів забрали п'ятеро дітей

Правоохоронці спільно з соціальними працівниками проводять перевірки родин, що перебувають у складних життєвих обставинах. Недоглянутих та хворих малих у незадовільних умовах проживання виявили у двох таких сім'ях в Бердичівському районі. 

Про це повідомили в поліції Житомирської області.

Одна з родин, що перебуває на обліку соцслужб, мешкає у смт Ружині. Учасники рейду застали трьох дітлахів, віком 6 місяців, 2 та 8 років, хворими, з високою температурою. Тож їх негайно ушпиталили до лікувального закладу.

"Згодом комісія із захисту прав дитини місцевої громади підтримала пропозицію служби у справах дітей про доцільність позбавлення їх матері батьківських прав. Поліцейські вже неодноразово складали щодо неї адміністративні матеріали за невиконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП) та закликали краще дбати про дітей. Утім такі заходи не спонукали її щось змінювати у житті сім’ї", - повідомили в поліції.

Відео дня

У Бердичеві правоохоронці та соціальні працівники вкотре зафіксували відсутність належних умов для навчання та проживання двох дітей, віком 7 та 8 років.

"Їх матір правоохоронці неодноразово до цього попереджали про необхідність виконувати батьківські обов’язки. У будинку відсутнє електропостачання та найпростіші побутові умови. Та й харчових продуктів в оселі не було. Школярі, які мали б відвідувати школу, там не з’являлися, тож педагоги повідомили про цю обставину відповідні служби. Відтак дітей доставили до місцевої лікарні для обстеження та надання необхідної допомоги. Наразі їх матір притягнули до адміністративної відповідальності. Вирішується питання про подальшу долю дітей, адже повертати їх додому небезпечно", - повідомили правоохоронці.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (42)
  • Юлия Королькова

    Таких мамаш надо закрыть в подвале без еды и воды
  • Таїса Максимчук

    Таких треба як сучок каструвати. Вибачте може грубо я сама мама п'ятьох дітей.  Ніколи не зрозумію таких горемам
  • Алена Кильчук

    А в інтернаті краще 🤭😒
  • Людмила Каминская-Рудякевич

    Надовго забрали дітей,через тиждень відадуть назад

keyboard_arrow_up