На Житомирщині система "Око лісу" оберігатиме ліси від пожеж

На Житомирщині система "Око лісу" оберігатиме ліси від пожеж

У Житомирській області була представлена робота нової телевізійної системи відеонагляду за лісами, так зване «Око лісу». Система складається з 72 камер відеоспостереження, які охоплюють усі ліси області. Вона допоможе швидко виявляти та ліквідовувати лісові пожежі.

Про це повідомив на власній сторінці у Фейсбук Олег Бондаренко, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування.

«Ця система функціонує наступним чином: в кожному лісництві черговий через монітор бачить всю територію лісництва, а на центральному пульті лісгоспу ще один оператор слідкує вже за територією усього лісгоспу. Якщо якесь загоряння пропустить один – то обов'язково побачить другий. Оператор на рівні управління – бачить усі ліси області», – пояснив Бондаренко.

Відео дня
blockquote>

Окрім того, «Око лісу» дає можливість вести відеоспостереження в будь-якому місці з мобільного телефону, чи з іншого пристрою, при підключенні до мережі Інтернет.

Інформація про появу загорянь, координати пожежі та найкоротший маршрут буде передаватися в черговий диспетчерський пункт та на мобільні телефони інженерно-технічних працівників.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up