На Житомирщині продовжується навчання для громадян України, які бажають усиновити дитину

На Житомирщині продовжується навчання для громадян України, які бажають усиновити дитину

Тренери Житомирського обласного центру соціальних служб продовжують навчати групи громадян, які бажають усиновити дитину.

Учасники навчання мають можливість здобути знання та навички у сферах компетентностей, необхідних для успішного виховання та розвитку дитини у новій сім’ї. Серед питань, які розглядають майбутні  батьки — забезпечення захисту та безпеки дитини, задоволення її потреб у розвитку, зміцнення стосунків з родиною.

Зараз на території Житомирської області проживає 593 усиновлених дитини у 505 сім’ях. Проте ще 679 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають на регіональному обліку дітей, які можуть бути усиновлені, з них 84 — мають інвалідність.

Нагадаємо, що в умовах воєнного стану, усиновлення дітей, які перебувають на території України, можливе лише в тих регіонах, де немає воєнних дій та працюють державні органи влади України.

Відео дня

Офіційну інформацію стосовно дітей, які підлягають усиновленню має право надавати служба у справах дітей за місцем, де дитина перебуває на обліку і лише кандидатам в усиновлювачі.

Діти, які залишились сиротами внаслідок воєнного конфлікту та ще не перебувають на обліку з усиновлення, не можуть бути усиновленими.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up