На Житомирщині найдешевше встановити сонячну електростанцію – на Регіональному форумі обговорили альтернативну енергетику

На Житомирщині найдешевше встановити сонячну електростанцію – на Регіональному форумі обговорили альтернативну енергетику

Яким чином встановити сонячну електростанцію та чому на Житомирщині це вигідно – про це могли дізнатися усі бажаючі під час І Регіонального форуму.

Панельна дискусія на тему розвитку сонячної енергетики у Житомирській області відбулася сьогодні, 16 травня, у Житомирі біля кінотеатру «Жовтень», - повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Спікерами виступили Геннадій Забродський – заступник директора департаменту регіонального розвитку ОДА, Андрій Карташов – голова Всеукраїнської громадської організації «Центр підтримки громадських ініціатив», Костянтин Матвєєв – головний інженер ТОВ «Акватерм-Альянс», Юрій Фаворський – президент громадської спілки «Асоціація сонячної енергетики України», Вікторія Дмитрієва – заступник директора Житомирської обласної дирекції АБ «Укргазбанк».

«Фахівці зазначають, що сонячна енергетика має всі шанси стати нафтою 21 століття. За прогнозами аналітиків, до 2070 року сонце стане найбільшим джерелом енергії. Кількість сонячної енергії, що потрапляє на поверхню землі протягом тижня, перевищує енергію світових запасів нафти, газу, вугілля та урану. До 2030 року в Україні діє "зелений тариф", за умовами якого будь-яка фізична особа або підприємство може виробити електроенергію на своїй ділянці і продати її державі за вигідною ціною», – розповів Геннадій Забродський.

Відео дня

Також він зазначив, що в області дуже швидкими темпами розвивається ця альтернативна енергетика.

«У 2017 році на Житомирщині за ініціативи голови ОДА Ігоря Гундича розпочали стимулювати населення до встановлення сонячних електростанцій. Будь-яка фізична особа на території Житомирської області може збудувати приватну сонячну електростанцію потужністю до 30кВт, і за це з обласного бюджету отримає 20% від вартості обладнання (до 50 тис. грн). До 2017 року на Житомирщині було збудованого всього 10 сонячних станцій. За рік жителі області збудували 65 сонячних електростанцій», – сказав Геннадій Забродський.

Андрій Карташов, як власник сонячної електростанції на Житомирщині, розповів, що був третім, хто отримав компенсацію з обласного бюджету. Кошти на рахунок надійшли через 10 днів після подачі документів.

Крім того, за його словами, на Житомирщині найдешевше встановити сонячну електростанцію, зокрема, у Тетерівській ОТГ, адже крім підтримки з обласного бюджету у цій громаді відшкодовують додатково по 1 тис. грн за кожен кіловат потужності станції.

Усі бажаючі у рамках заходу могли дізнатися про процедуру встановлення сонячних електростанцій, спосіб встановлення, можливість кредитування, отримання відшкодування тощо.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up