На Житомирщині 2019 рік оголосили роком Степана Бандери, хоча були й ті, хто проти

На Житомирщині 2019 рік оголосили роком Степана Бандери, хоча були й ті, хто проти

Депутати Житомирської обласної ради підтримали рішення про оголошення 2019 року у Житомирській області роком Степана Бандери.

Однак не усі поділяли таку ініцативу. Зокрема, перед початком сесії обласної ради слово взяла голова Житомирської обласної Спілки поляків України Вікторія Ласковська-Щур. Жінка попросила депутатів не підтримувати даний проект рішення. Адже вважає, що це питання носить провокаційний характер.

«Польська громада перша, хто підтримала Майдан. Підтримка завжди була від Польщі, коли ми туди відправляли  наших бійців на лікування чи операції. Наші діти щороку відпочивають в Польщі – це більше тисячі дітей. Також з польської сторони було багато підтримки щодо розвитку нашого регіону. Я дуже вас прошу не підтримувати питання щодо оголошення року Бандери в Житомирській області. Це може призвести до великих проблем. Я прошу про те, щоб ми підтримували державність Ураїни, аби вона завжди буда незалежна та єдина. Сьогодні це питання дуже болюче для всіхверств населення. Для людей старшого віку, поляків та інших. І сьогодні це питання може призвести до конфліктів. Я дуже прошу вас звернути увагу на це питання і не підтримувати його. А надати можливість, щоб до нас і надалі надходили інвестиції і розвивалась дружня співпраця між Польщею та Україною», - закликала депутатів Вікторія Ласковська-Щур.

Відео дня

Зрештою, рішення про оголошення 2019 року у Житомирській області роком Степана Бандери більшістю голосів було прийнято. «За» проголосувала 37 з 55 присутніх депутатів. Не голосували: Опозиційний блок — 6; ВО «Батьківщина» - 4; УКРОП — 4; Народна партія — 2: РПЛ та Свобода — 1.

Додамо, наступного року 1 січня виповнюється 110 років від дня народження українського політичного діяча, ідеолога українського національного руху ХХ століття, голови проводу ОУН. Відповідно до цього рішення буде розроблено відповідний план заходів із відзначення дня народження Степана Бандери та передбачено кошти на фінансування заходів при  формуванні бюджету на 2019 рік. Крім того, обласна рада рекомендує Житомирській міській раді при формуванні міського бюджету на 2019 рік передбачити кошти для встановлення пам’ятника Степану Бандері в м. Житомирі.

Алла Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Vova Barybin

    пхпхпх, сижу та дивлюся як Україна скочується у тартарари😑😞
  • Peter Khabaznya

    Самую глобальную проблему решили - пора на каникулы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up