На межі конфлікту: загрозлива екологічна ситуація у басейнах річок Случ та Хомора викликала резонанс на сесії Житомирської облради

На межі конфлікту: загрозлива екологічна ситуація у басейнах річок Случ та Хомора викликала резонанс на сесії Житомирської облради

На сесію Житомирської обласної ради з Новограда-Волинського, де нещодавно відбулося віче щодо екологічного стану річок за участі більше 3 тисяч людей, прибула делегація.

Люди просять запобігти екологічній катастрофі, що насувається швидкими темпами. Джерелом скидів нечистот є Понінківська картонно-паперова фабрика.

Громадські представники з смт Першотравенськ розповіли, що 22 травня знову був черговий скид. У воді виявлені ртуть, сірка, миш'як. Кожен 40-й житель селища - онкохворий. Люди не просять закрити фабрику, вони - за покращення системи очистки води. Представниця громадськості з Новоград-Волинського запропонувала вдатися до радикальних методів - закриття фабрики, якщо влада їх не почує.

Відео дня

У результаті обговорень було прийнято рішення: депутатам Житомирської обласної ради звернутися до Президента України, Кабміну, Генерального прокурора України щодо загрозливої екологічної ситуації у басейні річок Случ та Хомора. 56 депутатів облради підтримали дане рішення.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up