На майдані Корольова мітингують студенти Поліського університету

На майдані Корольова мітингують студенти Поліського університету

Студенти Поліського національного університету вийшли на протест проти ліквідації їхнього навчального закладу шляхом приєднання із Житомирським державним університетом імені Івана Франка.

Це мирна акція має на меті донести до влади і керівників освіти позицію викладачів і студентів, які хочуть бути почутими, - кажуть виступаючі.

В своїх виступах студенти одностайно висловилися проти руйнування системи вищої освіти в Україні.

Також було звинувачено очільників Міністерства освіти України в корупції та непрофесійності.

Відео дня

Так, ректор університету Олег Скидан чітко заявив про те, що в Житомирі одному з ректорів аж кортить одноосібно очолити всі вищі навчальні заклади міста. Після руйнування системи вищої освіти в Національному Поліському університеті та Державному університеті ім Івана Франка, черга об'єднань добереться до Житомирської політехніки, ректор якої, власне й очолить цей об'єднаний заклад.

Студенти під час виступів зазначили, що представники міністерства освіти України погрожували їм та намагалися заткнути рота. Але студенти в своїх виступах зазначили, що будуть намагатися відстояти свій навчальний заклад.

Раніше було знищено по подібній схемі Академію друкарства. В підсумку все майно Академії було розпродано. Скидан заявив, що Національний поліський університет також має величезні майнові комплекси, які не дають спокою як в Києві, так й в Житомирі.

Нагадаємо, у цьому році Міністерство освіти і науки України планує об’єднати заклади вищої освіти для підвищення якості освіти та ефективного використання фінансів. Наразі об'єднання Поліського національного університету і Житомирського держуніверситету призупинено.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Саша Процюк

    Руки геть від Поліського Національного! Напівміністра освіти та науки - мобілізувати до лав ЗСУ!
  • Люда Марцинкевич

    Молодці.

keyboard_arrow_up