На Коростенщині горіло 2 гектари сухої трави

На Коростенщині горіло 2 гектари сухої трави

29 липня о 14:45 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання сухої трави у м. Овруч Коростенського району.

По прибуттю рятувальників на місце події з’ясувалося, що горить сухостій на площі 1 га. Через вітряну та суху погоду полум’я досить швидко розповсюджувалось у бік житлової будівлі, - повідомляє ГУ ДСНС України у Житомирській області.

За допомогою хлопавок вже о 14:52 вогнеборцям вдалося локалізувати загоряння та до 15:30 тривала ліквідація. Не допущено  збільшення площі займання та перекидання полум’я на оселю. Попередня причина пожежі - необережне поводження з вогнем.

Ще одне займання сухої рослинності виникло у с. Кропивня Новоград-Волинського району. Там горіли залишки сухої рослинності за межами населеного пункту на загальній площі 1 га.

Відео дня

До того ж, учора бійці ДСНС ліквідували займання сміття в смт Брусилів Житомирського району. Остаточні причини пожеж встановлюються фахівцями.

 Шановні громадяни!

Зважаючи на пожежонебезпечний період, рятувальники закликають утриматися від розведення багаття, спалювання сміття та не кидати недопалки у суху траву і на узбіччя доріг. Вітряна погода сприяє миттєвому поширенню вогню на значні відстані.

При виявленні займань на полях та відкритих територіях негайно телефонуйте за номером «101»!

PSX_20210730_105244.jpg

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up