На Хелловін-2020 нас чекає унікальний Блакитний Повний Місяць

На Хелловін-2020 нас чекає унікальний Блакитний Повний Місяць

31 жовтня 2020 року нас чекає одна з найцікавіших астрономічних подій року – Повний Блакитний Місяць. 

До того ж, вона відбудеться одночасно з Днем всіх святих – Хелловіном.

Хелловін - сучасне свято, що відзначається щорічно 31 жовтня. Найбільшу популярність свято має за кордоном, вельми яскраво і пишно святкується у Великобританії, США, Канаді, Ірландії і дещо скромніше - в інших країнах.

Перші згадки про Хелловін припадають ще на XVI століття, оскільки його прообраз - язичницьке свято Самайн, яке асоціювалося зі смертю, потойбічним і надприродним, відзначалося ще кельтами. Потім Самайн стали відзначати в усіх країнах Британських островів. У XIX-XX століттях свято поступово відмирає, йому на зміну приходить більш сучасне свято - Хелловін, що традиційно вважається Днем усіх святих.

Відео дня

За переказами, в ніч перед Хелловіном духи, що живуть у потойбічному світі, повертаються на землю, саме тому свято, а точніше, його переддень, називають Днем всіх святих. А легенда згадує хитрого грішника Джека, якого не прийняли ні в пекло, ні в рай і він поневірявся на землі з пекельним вогнем в руках. Для того щоб полум'я не згасло, Джек використовував гарбуз, як ліхтар, який став згодом символом свята. 

Традиції і символіка святкування Хелловіна

Вважалося, що для того, щоб задобрити духів і налагодити з ними контакт, необхідно принести символічне пожертвування — винести на поріг будинку всілякі частування та ласощі. Діти напередодні Хелловіна традиційно вбираються в костюми всіляких потвор і містичних істот — Мумій, монстра Франкенштейна, відьом, злих духів і персонажів фільмів жахів, а потім обходять родичів і знайомих, збираючи так звану «данину» — солодощі та здобу, викрикуючи при цьому фразу: «Солодощі або життя!».

 Неможливо уявити Хелловін і без традиційних атрибутів, яким, наприклад є Світильник Джека (Джек-Ліхтар) — його створюють з гарбуза, хоча в часи Самайна, світильник виготовляли з ріпи. Гарбуз, як більш дешевий і доступний овоч, став використовуватися американцями з XIX століття. Робиться атрибут дуже просто — з гарбуза видаляються всі нутрощі, на його «обличчі» вирізається страхітливий лик потойбічної істоти, а всередину вставляється палаюча свічка. Коли вночі світильник Джека загоряється, створюється враження, що один з духів дивиться на людину своїми вогняними очима. Атрибут замінює звичайні ліхтарі і служить для підсвічування дороги душам, які повертаються в чистилище.

Астрологи запевняють, що 31 жовтня до межі загостряться всі внутрішні конфлікти, страхи і переживання. 

Буває таке досить рідко - зазвичай на рік 12 повних, але нинішній рік - високосний. Перший Блакитний Місяць був 2 жовтня і вже зміг розхитати у деяких енергетичне поле. Астрономи вважають, що негативний вплив другого Блакитного Місяця на людей буде ще сильніше і викличе у них сплеск руйнівної енергії.

Вся справа в тому, що опиняючись в опозиції з Сонцем, Місяць погано впливає на людей, а тому вони можуть розхитати психіку, викликати різкі зміни в житті і принести нещастя.

31 жовтня до межі загостряться всі внутрішні конфлікти, страхи і переживання. Багато стануть вести себе агресивно, всіх критикувати, дратуватися і влаштовувати сварки, вважають експерти.

В кінці жовтня відбудеться ще кілька цікавих астрономічних подій. В останній день місяця можна буде спостерігати протистояння Урана. На нього чекають 31 жовтня о 19 годині за київським часом. Фахівці називають цю планету «осінньою» через її неспішний рух на тлі сузір'їв. Крім того, в цю пору Уран більший і яскравий, на відміну від інших сезонів року. Найчастіше Уран можна спостерігати неозброєним оком, але в цьому році поряд з ним буде знаходитися Місяць, який сильно засвічує планету, тому розглянути небесне тіло буде можливо тільки в телескоп.

Любителів астрономії приверне метеорний потік із сузір'я Оріона. Спостерігати потік Оріонід можна буде аж до 7 листопада, а після цієї дати його інтенсивність зменшиться.

Що кажуть астрологи про Блакитний Місяць

Астрологи впевнені, що 31 жовтня період Блакитного Місяця сприяє духовному відродженню та поліпшенню матеріального становища.

Всесвіт прибирає всі перешкоди, які заважали вирішувати фінансові питання. Більш серйозне ставлення до робочих обов'язків і творчий підхід допоможуть досягти успіху в кар'єрі і посприяють зростанню доходів.

Потрібно більше часу присвятити розвитку інтелекту і розкриттю своїх здібностей. Нові знання, навички та освоєння ще однієї професії призведуть до підкорення успішних вершин.

Головне - терпіння і максимум зусиль. Але тут важливий і енергетичний баланс. Необхідно не тільки багато працювати, а й достатньо відпочивати, і не перевтомлюватися.

Блакитний Місяць і його енергетика

Повний місяць 31 жовтня підвищить неймовірне прагнення до влади, але варто розуміти, що цілі матеріального характеру не повинні приносити шкоди оточуючим.

Високий ризик загострення нервових захворювань і виникнення заворушень в суспільстві. У найближчий тиждень не варто приймати рішення, особливо під впливом емоцій.

Потрібно відмовитися від з'ясування стосунків у сім'ї, що може призвести до розлучення. Особливо це стосується молодих сімей. Слід стримувати свої емоції і відмовитися від різких слів. Все це піде на користь відносинам і навіть зміцнить їх.

Блакитний Місяць в 2020 році збігається зі святом Хелловін. У цей період межа між реальним і потойбічним світом дуже тонка. Все це перетворює Повний Місяць у момент, коли багато чого змінюється, як у відносинах в сім'ї, так і до оточуючих.

Повний Блакитний Місяць 31 жовтня 2020 принесе важливі зміни в житті. На деякі знаки зодіаку Блакитний Місяць подіє позитивно і їм багато в чому пощастить. Найбільше її впливу піддадуться Телець, Скорпіон, Лев і Водолій.

Також астрологи радять провести деякі ритуали.

Місяць любить порядок у всьому: і в справах, і в думках, і в будинку. Позбавтеся від усього зайвого: зробіть генеральне прибирання, викиньте непотрібні речі, роздайте то, ніж давно не користуєтеся, розберіть документи.

Візьміть велику купюру і обмахніть їй всі кути в домі. Потім покладіть грошенят під подушку і залиште на 3 дні. На четвертий день покладіть її в гаманець і не користуйтеся ще 10 днів: чи не розплачуйтеся купюрою в магазині і не розмінюйте її на більш дрібні. Це допоможе залучити в будинок удачу і багатство.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up