На Ємільчинщині діє ефективний екологічний бізнес на низькопродуктивних землях - вирощування мармурової яловичини

На Ємільчинщині діє ефективний екологічний бізнес на низькопродуктивних землях - вирощування мармурової яловичини

Голова військової адміністрації Віталій Бунечко відвідав Ємільчинську громаду і ознайомився з місцевим бізнесом.

 Під час візиту до Ємільчинської громади мав можливість ознайомитися з роботою унікального підприємства, яке вирощує корів абердин-ангуської породи у природних умовах. Кінцевий продукт ТОВ «ПідлубиАгро+» – мармурова яловичина, яка йде на експорт.

 Особливістю роботи підприємства є відгодовування корів на вільному вигулі на пасовищах. І що найбільш важливо для деяких громад Житомирщини, для цього керівництво підприємства орендує земельні ділянки, які практично не долучені у сільгоспвиробництві – піщані та кам’янисті землі.

Відео дня

 За словами власника підприємства Мархеша Родрига, зараз вони використовують на Житомирщині 750 га таких ділянок, де вирощують стадо у понад тисячу голів. Разом з іншими підрозділами підприємства в Україні поголів’я сягає 1500 голів. На продаж йдуть лише дорослі бички. За планами інвесторів, які вклали у цей бізнес декілька десятків мільйонів доларів, на кінець року вони планують довести кількість стада до 2000 голів, а ще через рік – до 3000.

 Незважаючи на труднощі логістики воєнного часу експортні поставки мармурової яловичини з України не припиняються. Лише кілька днів тому одразу два судна відправились з живим вантажем до покупців у Ліван.

 Таким чином маємо ефективний екологічний бізнес на низькопродуктивних землях, дохід до бюджетів громад, експортний виторг та ще один приклад успішного інвестпроєкту на Житомирщині.

Дякуємо усім підприємцям за їх щоденну працю, підтримку економіки та нашої армії. Разом переможемо!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up