Музей, що схожий на вбиральню, та нові сквери у місті: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Музей, що схожий на вбиральню, та нові сквери у місті: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Житомиряни вщент розкритикували проєкт павільйону міжкультурного простору, присвячений Олегу Ольжичу, та хвилюються, що з появою нових скверів у місті істотно поменшає дерев.

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

«Схожий на громадську вбиральню» – житомиряни розкритикували проєкт музею Ольжича

Житомирянам показали ескіз павільйону міжкультурного простору, присвячений Олегу Ольжичу, який має з’явитися на розі вулиць Старовільської та Ольжича, поруч зі сквером.

Відео дня

Фото ескізного проєкту 22 липня на своїй сторінці у Facebook оприлюднила головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн.

«У Житомирі з’явиться міжкультурний простір на розі вулиць Старовільській та Ольжича. На фото презентовано ескіз (попереджаю, бюджет обмежений). Головною метою при розробці ескізу увага акцентувалась на тому, щоб, дивлячись на будівлю, було зрозуміло її функцію», – написала Бронштейн.

Житомиряни вщент розкритикували зовнішній вигляд будівлі. Чесно кажучи, це вперше, коли з усіх коментарів позитивним виявився лише один.

«Змістовний і гарний. Це історія, яку треба доносити», – прокоментувала Ірина Дембіцька.

«Планетарій добудуйте, архітектори», – написав Валентин Андрущенко.

«А что это? Больше похоже на общественный туалет... Сейчас архитектуры никакой, все на коробочки похоже, только размеры разные», – зазначила Марина Чапська.

«О, Божечки! Що це? Лофт... Має ж бути хоч трохи якась концепція до тих будинків, що поруч... Це жах!» – пише Таня Ярмолюк.

«"Дивлячись на будівлю, було зрозуміло її функцію"... Нужник чи ларьок, як на мене... Ну і креатив... Зате як голосно назвали: міжкультурний простір. Між якими культурами? Точно простір?» – запитує Інна Мельник.

«Ідея чудова. От тільки питання до головного архітектора: скільки треба вчитись, щоб отакеньке одоробало спроєктувати?» – цікавиться Светлана Романец-Форсюк.

«На тому перехресті стояв двоповерховий будинок, в якому народився Олег Ольжич. У цей будинок ми бігали до друзів зі школи, він був дуже давній, проте величний, з якоюсь таємницею. А те, що пропонують житомирські архітектори, нагадує якусь коробку для зберігання речей на складі. Соромно!» – зауважила Nadezhda Kolesnik.

«Це зразок, як не треба робити», – говорить Iaroslava NP.

«Більше на туалет схоже», – зазначає Віталіна Герасимчук.

«В первую же ночь павильон будет разрисован граффити, а портрет Ольжича можно только представить в каком виде окажется... Да и Каньон рядом, будет, как со скамейками и освещением в новом сквере. К сожалению, реальность такова», – висловила свою думку Liana Firsova.

«Да уж, печаль. В прошлом веке без лазарных уровней, 3D-моделей какую красоту строили. А тут, ну честно, просто стыдно за наш город.

Понимаю, автор этого шедевра его так видит. Но извините, комиссии, начальники, все кто утверждают, к вам вопрос: вы чем смотрите? Нет слов», – написав Степан Бонд.

«Похож на уличный туалет», – говорить Валентина Минько.

«"Міжкультурний"... Для іншопланетян? Чи це МАФ з пиріжками?» – запитує Валентина Лось.

«Громадські обговорення були? І взагалі навіщо нам новий музей, якщо на базі існуючих можна створити щось подібне», – говорить Sergey Petrenkо.

«Схоже на неабиякий туалет», – прокоментувала Ірина Костюкевич.

«МАФ типа сортир», – коментує Vitalik Davydov.

«Схожий на ще одну громадську вбиральню. Це фіаско!» – каже Назар Ткаченко.

«Що ви так розпереживалися? Воно ж все одно в ескізах і лишиться, як все оте вже "набудоване" у Житомирі», – заспокоює Павло Мокрицький.

«Похоже на разрисованный строительный контейнер», – висуває свою версію Rytschagow Elena.

Житомирська влада, сквери та наполеонівські плани

Складається враження, ніби цьогоріч міська влада вирішила відреконструювати та побудувати всі можливі сквери у місті, навіть якщо вони там нікому не потрібні. Ну це ж для того, щоб потім не говорили, що у нас лише на центральних вулицях щось відбувається. Жителі Богунії, готуйтесь – у вашому районі поменшає дерев, проте з’явиться новий сквер.

У 2021 році у Житомирі облаштують новий сквер на проспекті Миру, 9 та відремонтують два старих на перехрестях вул. М. Грушевського – Князів Острозьких та майдан Короленка – вул. Перемоги. На цих ділянках прокладуть тротуарну плитку, встановлять лавки, освітлення та відеокамери.

У сквері на проспекті Миру, 9 планують також встановити дитячий майданчик та спортивне обладнання. На сквер, що розташований на перехресті М. Грушевського – Князів Острозьких, депутати виділили 400 тисяч гривень. На сквер майдан Короленка – вул. Перемоги – 2 млн. грн. Роботи планують розпочати цього року.

«Повирізають дерева, натикають самшиту, покладуть яку-небудь плиточку, поставлять дешевенькі лавки (типові фірмові житомирські сквери-крематорії), от вам і 2 000 000 ,00 + 400 000,00», – підрахувала Elena Goncharenko.

«Я думала, справді на Богунії сквери відкриють. Богунія за мостом, а не до моста. За Богунію місцева влада взагалі забула», – зауважила Лідія Іщук.

«Тільки не допускайте таких, які робили "Алею зірок" на Небесної Сотні. Щоразу, як проїжджаю тим місцем, – нудить. Ще й парканом обнесли – "алея суворого режиму".

Останню ялинку, яку там залишили, зломав буревій! Тепер лежить купа гілок, дрова вже забрали!» – коментує Владислав Магалецький.

«Слушайте, ну это уже даже не смешно. Судя по фоткам, "сквер" на Короленко – это полтора затоптанных газона и две алколавочки. Что там можно делать на 2 млн? То, что и на Крошне, Полевой, Корбутовке, – осваивать бюджетные деньги?» – запитує Irina Gribuk.

 «Звичайно, що сквер потрібен! З гарною зеленою зоною і сучасним дитячим майданчиком! Богунія, напевно, найбільший район багатоповерхівок, в якому немає доступної паркової зони. Тому тільки "за"!» – пише Танюша Бежан.

 «А тем временем на Маликова вместо зелёной зоны будут строить дом. Больше ведь места нет», – скаржиться Виктория Земляная.

 «Сквер треба, але це не лише плитка і камери відеоспостереження. Але судячи зі слів представника УКБ буде плитка і все як зазвичай. Тобто сквер вірогідно не буде сучасним комфортним простором. Але поживемо, подивимось», – зауважила Alina Kundich.

«Тільки дерева не чіпайте», – просто крик душі від Івана Володимировича.

«Сквери сучасні треба, але збереження дерев теж треба. Їх можна вписати в новий простір, бо вони дають затишок та гарну тінь», – написала Наталия Нагалевская.

«Вже на Крошні "облаштували". Вкрадені мільйони коштів, які краще би спрямували на лікарні чи для хворих діток», – нагадує Руслана Костюченко.

«Думаю, тут небольшая ошибка в заголовке. Как по мне, правдивей написать: "в этом году люди Сухомлина опять распилят бюджет на скверах"», – зауважив Dmitriy Bogatyrchuk.

«Скверик нужен, но только не трогайте деревья! Будет достаточно проложить дорожки и поставить скамейки», – написала Екатерина Бондарчук.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up