Митники роз'яснилиі зміни щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України

Митники роз'яснилиі зміни щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України

Житомирська митниця ДФС поінформувала про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України

25.11.2018 набрав чинності Закон України від 08.11.2018 №2612-VIIІ

«Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» (далі – Закон №2612-VIIІ).

Змінами запроваджено обов’язкове застосування заходів гарантування:

Відео дня

при тимчасовому ввезенні транспортних засобів особистого користування громадянами-нерезидентами у кількості більше однієї одиниці на кожну товарну позицію;

при ввезенні громадянами-резидентами на строк до 10 діб у зв'язку з виконанням своїх обов'язків за укладеними трудовими договорами з підприємствами-нерезидентами транспортних засобів (такі транспортні засоби вважаються транспортними засобами особистого користування).

Законом №2612-VIIІ внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, "Про дорожній рух", уведено  державну реєстрацію транспортних засобів особистого користування, тимчасово ввезених на митну територію України громадянами більш як на 30 діб.

Збільшено штрафні санкції з можливістю конфіскації за порушення строків доставки товарів, у тому числі транспортних засобів особистого користування до органу доходів і зборів, а також за перевищення строку тимчасового ввезення або строку тимчасового вивезення. Нові штрафні санкції вводяться через 180 днів з дня, наступного за днем опублікування цього Закону.

Також передбачено, що протягом 180 днів митне оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на митній території України, що класифікуються за кодом товарної позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД та ввезені на митну територію України в період з 1 січня 2015 року до дня набрання чинності цим Законом і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту, здійснюється з виконанням митних формальностей відповідно до тимчасового порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

З цією метою  Кабінет Міністрів України зобов’язано протягом 30 календарних днів з дня набрання чинності цим Законом прийняти нормативно-правові акти, необхідні для реалізації цього Закону та привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом.

До набрання чинності тимчасовим порядком митне оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на митній території України, що класифікуються за кодом товарної позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД, здійснюється в порядку, передбаченому законодавством.

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» (далі – Закон №2611-VIII) запроваджено нову формулу розрахунку акцизного податку легкових транспортних засобів.

Крім того, протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності цим Законом передбачено застосування коефіцієнта 0,5 до ставок акцизного податку для легкових транспортних засобів, що використовувалися, які ввозяться на митну територію України фізичною особою для власного використання в кількості один легковий транспортний засіб на таку особу.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Лизавета Стилс

    Сейчас на пунктах контроля не только проверяют груз ,но и взвешивают его. На каждом пункте должны быть весы, вот такого плана https://dneproves.ua/catalog/kranovye-vesy-do-500-kg , которые помогают взвесить все и показать вес каждого груза без исключения, с ними в разы проще работать

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up