Минулого тижня рятувальники Житомирщини здійснили 116 виїздів на надзвичайні події та врятували трьох людей

Минулого тижня рятувальники Житомирщини здійснили 116 виїздів на надзвичайні події та врятували трьох людей

У період з 17 по 23 січня по лінії «101» надійшло 138 повідомлень про виникнення різного роду надзвичайних подій на території Житомирської області.

Підрозділами ДСНС здійснено 116 виїздів для надання допомоги населенню та ліквідації наслідків надзвичайних подій. Трьох осіб їм вдалося врятувати. Під дією різних факторів на пожежах, в аваріях, внаслідок невиробничого травматизму упродовж тижня загинуло 16 осіб, ще 22 – отримали травми та трьох вдалося врятувати, - повідомляє Управління ДСНС України у Житомирській області.

Зокрема, рятувальниками ліквідовано 78 пожеж, жертвами яких стало 5 осіб та 2 людини травмувалися. 

Лише 17 січня в області сталося 3 пожежі, на яких постраждали люди. Зокрема, в с. Троща Чуднівського району під час пожежі загинув 60-річний чоловік. До цього призвело порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення – ліжко стояло впритул до стінки печі. Також через порушення правил користування піччю загорівся дім в с. Улашанівка Пулинського району, де вогнеборці під час гасіння пожежі виявили тіло жінки, 1952 року народження. Того ж дня через пічку горіла оселя і в с. Славенщина Народицького району. На щастя, внаслідок цієї надзвичайної події, бійцям ДСНС вдалося врятувати 53-річного господаря помешкання. Окрім цих трьох пожеж, упродовж тижня виникло ще 5 загорянь, на яких гинули та травмувалися люди. 

Відео дня

Також за минулий тиждень рятувальниками здійснено 17 виїздів для проведення аварійно-рятувальних робіт, надання допомоги населенню та іншим службам: відкривання дверей – 5 виїздів; реагування на складні погодні умови – 5 виїздів; зрізання аварійних дерев – 2 виїзди; проведення аварійних робіт із знезараження об’єктів інфраструктури – 3 виїзди; реагування на інші повідомлення – 2 виїзди.

Напередодні  Водохреща в с. Озадівка Бердичівського району зареєстровано пригоду на воді. Внаслідок необережного поводження на льоду у місцевому ставку втопився бердичівлянин, 1956 року народження.

Незважаючи на те що упродовж минулого тижня утримувалась морозна погода і земля була покрита снігом, населення все ж виявило 1 артилерійський снаряд часів минулих війн. Поблизу смт Озерне Житомирського району водій маршрутки помітив підозрілу знахідку біля траншеї. Група піротехнічних робіт Управління ДСНС у Житомирській області знищила снаряд у спеціально відведеному для цього місці.  

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up