Минулого року 277 разів було порушено земельне законодавство

Минулого року 277 разів було порушено земельне законодавство

Фахівці Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області у 2017 році здійснили 350 перевірок дотримання вимог земельного законодавства при використанні земель державної та комунальної власності.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

За результатами проведених заходів контролю державні інспектори виявили 277 порушень на земельних масивах загальною площею 5 635 гектарів.

На усунення виявлених порушень видано 246 приписів та складено  132 протоколи про адміністративні порушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 125 осіб та накладено стягнень на загальну суму 23 671 грн.

Відео дня

Також державними інспекторами розраховано розмір шкоди за самовільне зайняття земельних ділянок, нецільове використання та зняття поверхневого шару ґрунту без спеціального дозволу на суму 1,039 млн гривень. З них 837,6 тис. гривень вже надійшло до місцевих бюджетів Житомирщини.

Матеріали по 63 перевірках за виявленими порушеннями скеровано до правоохоронних органів для вжиття заходів згідно з чинним законодавством.

Довідково:

Відповідно до статті 2 Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» основні завданнями  державного контролю за використанням та охороною земель такі:

  • забезпечення додержання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами земельного законодавства України;
  • забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони та раціонального використання земель;
  • запобігання порушенням законодавства України у сфері використання й охорони земель, своєчасне виявлення таких порушень і вжиття відповідних заходів щодо їхнього усунення;
  • забезпечення додержання власниками землі й землекористувачами стандартів і нормативів у сфері охорони та використання земель, запобігання забрудненню земель і зниженню родючості ґрунтів, погіршенню стану рослинного й тваринного світу, водних та інших природних ресурсів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up