Мінекології прийматиме пропозиції та зауваження щодо Національного плану управління відходами

Мінекології прийматиме пропозиції та зауваження щодо Національного  плану  управління  відходами

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак переконаний, що  від  успішної реалізації Національної стратегії управління відходами залежить  створення   нового сектору економіки України.

Про це йдеться на сайті Міністерства екології та природних ресурсів України.

«В Україні неодмінно мають запрацювати європейські принципи поводження з відходами. 26 років найбільшою перешкодою на цьому шляху була відсутність Національної стратегії поводження з відходами. Наприкінці минулого року Уряд України ухвалив довгоочікуваний стратегічний документ. Спільними зусиллями  декількох міністерств, міжнародних організацій та громадськості Україна отримала документ, який визначить державну політику у сфері поводження з відходами в найближчі десятиліття», - сказав Міністр екології під час першого  засідання робочої групи з питань розроблення Національного плану управління відходами.

Остап Семерак наголосив, що попереду клопітка робота з розробки  Національного  плану управління  відходами, який має визначити конкретні заходи та інструменти реалізації Національної стратегії управління відходами. 

Відео дня

«Ми запросили представників бізнес-асоціацій, експертів  громадського середовища, міжнародних організацій та обласних адміністрацій, щоб спільно розробити  структуру  Національного  плану  управління  відходами. Цей документ має визначити  конкретні заходи та інструменти реалізації Національної стратегії управління відходами»,- сказав Остап Семерак. 

До 20 лютого Міністерство екології та природних ресурсів України  прийматиме  пропозиції та зауваження до Національного  плану  управління  відходами на e-mail: [email protected] або за телефоном (044) 206  31 65. 

Міністр також закликав представників обласних адміністрацій, експертного та громадського середовища  активно брати участь в обговоренні та  створенні української системи управління відходами. 

«Уваливши Національну стратегію ми зробили вагомий крок  у вирішенні застарілих проблем  сфери поводження з відходами. Наразі ключове завдання  адаптувати її до українських реалій. Ця сфера має всі шанси вже найближчим часом  стати інвестиційно привабливою», - сказав Остап Семерак.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up