Мешканці «Бумажки» вночі знову спостерігали «попелопад». ВІДЕО

Мешканці «Бумажки» вночі знову спостерігали «попелопад». ВІДЕО

Сьогодні вночі в соціальних мережах мешканці району Паперової фабрики, яка зараз має назву «Товариство з обмеженою відповідальністю «Житомирський картонний комбінат», відчайдушно намагалися встановити джерело величезної кількості попелу та бруду, який звалився просто з неба.

Ми вже неодноразово розповідали про проблему з ТОВ «Житомирський картонний комбінат», який запевняє, що все обладнання в них працює відповідно до норм безпеки, але мешканці району вночі постійно знімають відео з працюючими трубами та зранку спостерігають чорний попіл на вікнах.

На фото, які були надані зранку, можна побачити частинки попелу розміром до півтора сантиметра на лобовому склі автомашини, яка вночі простояла біля житлових будинків в районі.

Відео дня

Коментарі читачів однозначні:

«Сажа є, це факт. Велике питання: від чого вона? Під час польоту частинки набирають навколо себе різні хімічні речовини. Як воно впливає на здоров'я - питання індивідуальне. Багато скаржаться на періодичне погіршення самопочуття. Точно зможе визначити експертиза».

Стосовно ситуації в районі «Бумажки» нам надав коментар житель цього району Дмитро Антонець:

«За тринадцять років паперова фабрика перетворилася на комбінат, з'явилися додаткові потужності. У всякому разі від цього весь мікрорайон паперової фабрики постійно в чорній сажі, люди не можуть відкрити нормально вікно.

Ночами ми постійно спостерігаємо картину, коли дуже багато пару, диму викидається з труб картонного комбінату. А вранці все всипане чорної сажею розміром в півсантиметра. Іноді до півтора сантиметрів. Якщо ми бачимо таке, то що тоді діється на мікрорівні? Коли величезна кількість невидимих частинок потрапляє в легені, на шкіру і так далі? Все це через кватирки залітає в квартири жителів району і покриває все чорним шаром.

Ми роками піднімаємо це питання. Ми цим постійно дихаємо. Коли ми говоримо, що такого бути не повинно, представники картонного комбінату нас заспокоюють, що у них все в порядку. Однак вночі, коли не може бути перевірок, потужність викидів зростає. Ми вважаємо, що перевірки повинні бути раптовими і постійно повинен бути моніторинг викидів.

Однак ми не знаходимо розуміння ні у представників комбінату, ні у місцевої влади. Нас всюди ігнорують».

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up