Мер Житомира розповів, чому компанія «BSI-group» більше не обслуговує систему «Безпечне місто»

Мер Житомира розповів, чому компанія «BSI-group» більше не обслуговує систему «Безпечне місто»

Раніше місцева влада неодноразово заявляла, що не може контролювати доступ до системи відеоспостереження «Безпечне місто».

Головна причина відмови від послуг даної компанії – це несанкціоновані втручання інших користувачів до камер спостережень. Про це під час брифінгу з журналістами повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

Крім того, за словами міського голови, вартість послуг, які надавала дана компанія, надто дорога.

«Вартість була в декілька разів більша, ніж вартість обслуговування, яку нам запропонували. Але навіть це не головне, доступ до цієї системи був у дуже багатьох IP адрес. А це безпека міста і безпека житомирян. З цього питання у нас навіть було офіційне звернення до Служби безпеки України, і  по даному випадку було зареєстроване кримінальне провадження. Це безпека людей. І по-третє, згідно договору, ключі від цієї програми компанія, яка обслуговувала цю систему, повинна була передати на місто, вона їх не передала. І ми фактично маючи програму, не могли нею повністю користуватися. Наразі розслідування триває. І в поліції, СБУ підтвердили, що були втручання в систему з тих IP-адрес, які не мають право на доступ до цієї системи», - зазначив Сергій Сухомлин.

Відео дня

Нагадаємо, наприкінці травня цього року в офісах фірми «BSI-Group», що розробила та впровадила систему «Безпечне місто – Житомир», вилучили сервери та комп'ютерну техніку. Внаслідок чого було зупинено роботу пультової охорони і понад 500 об'єктів залишилися без охорони. Керівник фірми Олександр Безпалюк тоді заявив, що обшуки в їх офісах проведені саме за ініціативи міської влади, адже останні заборгували компанії кругленьку суму.

Алла Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Александр Безпалюк

    Прикро чути такі нерозумні та некомпетентні висловлювання від міського голови. Система яку ми побудували в принципі, та технічно не може бути відкритою, та в неї неможливо проникнути. Будь яке підключення до системи будь якого користувача тягне за собою створення закритої мережі з користувачем, та прокидання окремого оптичного кабелю з КП «МІЦ» до користувача, більш того канал закрит програмним шифруванням. На всіх користувачів які під’єднані до системи від вас особисто (Сергій Іванович) або від Ваших заступників отримано офіційні листи які у нас зберігаються. Тому не розповідайте дурню.
    Більше інформації можно почитати на моїй сторінці.
    https://www.facebook.com/Bezpaliuk
    Головна причина це:
    1. Спробувати Нас заставити мовчати про інший проект міського відеоспостереження, а саме відео спостереження у закладах освіти. Адже тій компанії яку покриває міська рада цей проект дістався без жодного тендеру та конкурсу, під час будівництва «компанія друзів міського голови» порушила всі вимоги технічного завдання які тільки можливо було порушити, замість будівництва строком 4 місяці компанія будує систему вже 3 рік і досі не закрила всі недоліки. Замість сучасних камер наставлено «китай», архіви не відповідають глибині перегляду та побудовані на побутових накопичувачах замість серверних, сервер не має потужності обробляти інформацію, не встановлені джерела безперебійного живлення, роздільна здатність не відповідає нормам, а в нічний час вони взагалі майже нічого не показують. Та міський голова про це не любить говорити.
    Адже оплачено як за професійну систему, а насправді «зроблено для галочки», і то не в повному обсязі, при цьому за повний бюджет.
    2. Іньшою причиною э “освоєння» коштів на нібито обслуговуванню міської системи, насправді іі не обслуговують.
    В місті встановлено понад 120 камер та 13 станцій моніторингу в системі «Безпечне місто», які наша компанія обслуговувала за 25тис грн. в місяць тобто 75тис грн. в квартал разом з ПДВ. Наразі всі гадають що КП «МІЦ» обслуговує систему самостійно а виявляється що ні… Керівник КП «МІЦ» запросив на депутатській комісії грошей на обслуговування та заробітну плату своїх робітників аж 850 тис. грн. (і це тільки за 2 квартала), та хочу сказати що наразі за бюджетні кошти збільшився фонд заробітної плати, та ще й обслуговування зросло на 40% і це на 75 камер які у КП «МІЦ» на балансі а якщо порівнювати до всіх камер та всіх станцій моніторингу то наразі вартість зросла на 60 %.  І при цьому жодних тендерів та «прозоро», звичайними ФОПами самостійно КП «МІЦ» «обслуговує/обналічує» бюджет, при цьому більш ніж 25% камер в місті взагалі не працює, а архіви зберігаються на декілька діб замість 30 діб безперервного запису. ГАРНА ЕКОНОМІЯ В КИШЕНЮ (ЧИЮ???).
    А наш міський голова це називає «Вартість була в декілька разів більша, ніж вартість обслуговування, яку нам запропонували» якийсь незвичний у Сергія Івановича калькулятор.

    Стосовно зареєстроване кримінальне провадження, воно насправді є, але тут питання не про «безпека людей» а про тиск на нас.
    https://www.facebook.com/Bezpaliuk/posts/1836405486663307?__xts__%5B0%5D=68.ARCOwFePNHvob2gxI-hXKRdooHu21MVqyuoiJiaSAS4HnFwKf7KuwhrS-LqwbIpPO3cDzhR3RbJSiAPTW4bQ3rZ3v2T6FHVafrhQ2r4cIM9U2p6W-VnlTRUJHCoFLNrIXvtHNELnlEBvFJB8t5WdAqgC9_11aOowUYbl68nqTqrzyq4eBNf_lw&__tn__=-R

    Стосовно програми також надаємо матеріал, в якому місто має заборгованість за «будівництво міського відео спостереження» на не закриває її все на протязі 2-років, при цьому є всі фінансові документи які вказують що місто не придбало програмне забезпечення і ми не один раз пробували врегулювати це питання, але міське керівництво замість діалогу вирішило піти іншим шляхом – шляхом тиску та «безпределу».
    Наразі розслідування триває, за пів року кишенькові поліцаї навіть експертизу не призначили просто тягнуть час, адже знають що ознак злочину не має а є лише заборгованість міста перед виконавцем робіт.

    https://www.facebook.com/Bezpaliuk/videos/1814834618820394/

    Наразі ми підняли питання про «міські схеми обслуговування відеоспостереження» і знову про нас заговорив міський голова. Да так складно ну прям «Андерсон…сказочник»
    Читав нещодавно «Міський голова міста Житомир 23 липня 2018 року підписав Меморандум про взаєморозуміння з Антикорупційною Ініціативою Європейського Союзу (EUACI)» готові надати всі матеріали для прозорого розслідування.
    Прикро за ситуацію, та витрачений час, а проект обіцяв бути цікавий...

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up