Матері загиблого героя вручили відзнаку за подвиг сина

Матері загиблого героя вручили відзнаку за подвиг сина

Відзнаку командира 24-ої окремої механізованої бригади імені Короля Данила оперативного командування «Захід» сухопутних військ ЗСУ  отримала  мати  загиблого Героя  Катерина Мошківська.

Нагороду вручили  міський голова Сергій Сухомлин та  військовий комісар  Олександр  Варивода  сьогодні, 3 червня, - повідомляє пресслужба міськради.

«За зразкове виконання військового обов’язку, пов’язаного із захистом Батьківщини, проявлену мужність, патріотизм та вірність Військовій присязі у ході проведення антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України», - йшлося під час вручення.

Житомирянин Євген Мошківський   з  13 травня 2015 року був мобілізований до лав Збройних сил України. У 2016 році  бліндаж бійця потрапив під ворожий обстріл. Там Євген зазнав поранення і потрапив до військового шпиталю. Після лікування в шпиталі повернувся додому, де почалися проблеми з серцем.  8 січня 2019 року  АТОвець 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Євген Мошківський помер. Поховали солдата на Смолянському військовому кладовищі. 15 жовтня 2019 року на фасаді будівлі міського колегіуму (вул. Івана Мазепи, 18) було відкрито меморіальну дошку пам’яті Євгена Мошківського.

Відео дня

Пишаємося  подвигом Героя!  Низький уклін матері захисника!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up