Маленькі житомиряни бажають українським захисникам вдалого контрнаступу і спалити москву

Маленькі житомиряни бажають українським захисникам вдалого контрнаступу і спалити москву

Юні відвідувачі художніх майстер-класів у Гончаренко центрі в Житомирі не лише займаються декоративно-ужитковим мистецтвом і малюванням, а й підтримують українських захисників. У своїх листівках діти бажають солдатам легкого контрнаступу і спалити москву.

Творчі курси, які проводяться волонтерами спільно з Благодійним фондом MariMash, проходять щотижня і розраховані на школярів від 1 до 6 класів. Наразі заняття відвідали понад 250 дітей. Зокрема учні житомирських Ліцеїв №2 та №3, учасники літнього табору Михайлівської Недільної школи й «Табору книголюбів» Міської публічної бібліотеки

Як розповідає Юлія Рибак, керівниця Гончаренко центру в Житомирі, творчі майстер-класи проводяться з метою допомогти дітям подолати стрес від війни та відновити внутрішній ресурс. «Ми розглядаємо ці заняття не лише, як творчість, а скоріше, як арттерапію. На жаль, через війну, яку розв’язала росія, нашим дітям довелося подорослішати дуже рано, окупанти намагалися вкрасти у них дитинство. Але ми робимо все, щоб повернути їм посмішки, подарувати радість і навчити їх творчо рефлексувати свої болючі емоції. Тішимось, що юні житомиряни ростуть небайдужими, справжніми патріотами та свідомими громадянами країни. Віримо в наших дітей, їхнє майбутнє та в наших захисників!», - наголосила Юлія Рибак. 

Відео дня

Під час майстер-класів учасники створюють власноруч поробки з різних матеріалів, опановують різні художні техніки, зокрема паперопластику, а також пишуть листи та малюють листівки для українських захисників, які зараз знаходяться на передовій. 

Слова дітей щемливі та щирі. «Дорогі ЗСУ, бажаю вам з легкістю йти у контрнаступ, бажаю вам, щоб ви повернулися живі, спаліть москву!» - побажав 10-річний Дмитро. «Дорогі захисники, я бажаю вам, щоб скоріше закінчилася ця клята війна. Також, щоб ви повернулися живими і здоровими. Щоб ваші сім’ї не плакали за вас. Ви наші янголи охоронці!» - написала 11-річна Ірина. «Дякую за мирне небо! Дякую за те, що віддаєте своє тіло за мир! Я хочу, щоб ви повернулись живими після війни!», - наголосила у своєму листі 9-річна Ганна.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up