Маленькі рятувальники вже наступають на п’яти професіоналам

Маленькі рятувальники вже наступають на п’яти професіоналам

«Мам, я сьогодні був рятувальником! Одягав каску, ліз по драбині, навіть полум’я гасив…»

Десь приблизно з такими емоціями 17 вересня дітвора поверталась додому, щоб поділитися враженнями зі своїми батьками. Цей день маленькі вихованці Житомирської гуманітарної гімназії № 23 запам’ятають надовго. Вони розділили професійне свято представників героїчної професії та спробували подолати такі ж випробування, як і рятувальники. Ласуючи морозивом та бавлячись з аніматором, дітвора відволіклась від набридлих повсякденних уроків.

Така унікальна можливість випала учням 1-2 класів на новенькому спортивному комплексі, що на території 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Житомир. Тамтешні вогнеборці якраз вирішили позмагатися між собою за звання найсильнішого, а в компанії маленьких гостей змагання перетворилось на захоплюючий захід. Господарі старанно підготувались до їх приходу та зробили все задля того, щоб малюки відпочили по-спортивному та по-рятувальницьки.

Відео дня

Учасники боролись між собою за форматом унікальних змагань серед професійних рятувальників «Firefighter Combat Challenge». До речі, такі змагання були започатковані у США ще в 1974 році в якості пілотного проекту з визначення рівня фізичної придатності претендента на здобуття професії пожежного. За короткий термін часу вони себе виправдали та отримали зелене світло на постійне використання. Змагання отримали шалену популярність у вогнеборців з різних країн світу та у 1992 році стали поправу називатися міжнародними. Такі вправи розвивають у пожежних-рятувальників не лише фізичну силу, витривалість та швидкість, але й навчають оперативно орієнтуватися на місці виникнення будь-якої надзвичайної події та прийняти вірне рішення в екстремальній ситуації.

Начальник 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Житомир Анатолій Марчук, який, власне і був організатором заходу, загорівся цією ідеєю не на жарт. Переконаний, що діти – це наше майбутнє. Саме тому підростаюче покоління змалечку необхідно загартовувати спортивним духом та подавлювати відчуття страху.

Це треба було бачити! Малі непосидючки з таким завзяттям брали участь! У жилеті рятувальника вони подолали смугу перешкод, донісши на плечах у безпечне місце потерпілого. Далі здійнялися по драбині і через умовне вікно будинку погасили «пожежу», влучивши струменем води в ціль.

Однак в цьому змаганні не було переможців і переможених. Окрім цінних подарунків, ігрових наборів та солодощів, шалених емоцій та вражень діти отримали головне – знання та розуміння, наскільки важливою та важкою є робота цих людей. А побачивши як світяться очі в малюків під час змагань, яке бажання перемогти… можна з впевненістю сказати, що маленькі рятувальники вже наступають на п’яти професіоналам.

У ДСНС України

у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up