“Люди не сам на сам зі своїми проблемами”, – у Мінреінтеграції відповіли на понад 850 тисяч звернень українців

“Люди не сам на сам зі своїми проблемами”, – у Мінреінтеграції відповіли на понад 850 тисяч звернень українців

Відповіли на 850 тисяч звернень: як працює гаряча лінія Мінреінтеграції 1548.

Гаряча лінія 1548 – важливий інструмент кризового гуманітарного реагування Мінреінтеграції

Понад 850 тисяч звернень українців опрацювала гаряча лінія Мінреінтеграції 1548 із червня 2022 року. Найчастіше громадяни зверталися з запитами щодо евакуації з районів активних бойових дій, екстреної допомоги для ВПО, грошових виплат та гуманітарної допомоги. Гаряча лінія також консультувала українців, які виїжджали із тимчасово окупованих територій.

Оператори гарячої лінії реагували не лише на звернення безпосередньо до Мінреінтеграції, а й опрацьовували та передавали звернення до інших органів влади й гуманітарних організацій. 

Відео дня

Наразі на цілодобовій гарячій лінії працює 36 операторів. Кожен з них приймає до 150 дзвінків на день. Українці телефонують у різних емоційних станах: у гніві, розпачі, депресії тощо. Тому для коректної комунікації працівники гарячої лінії пройшли відповідне навчання, що стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку  (USAID) завдяки проєкту “Демократичне врядування у Східній Україні”. Також проєкт міжнародної технічної підтримки забезпечив гарячу лінію технічним обладнанням для безперебійної роботи 24/7.

Віцепрем’єр-міністр, Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук відзначила важливість гарячої лінії 1548.

«З самого початку повномасштабної війни гаряча лінія 1548 стала важливим інструментом кризового гуманітарного реагування. Прямий звʼязок дозволяє нам реагувати на гуманітарні проблеми швидше й точніше. Це також дає людям впевненість, що вони не сам на сам зі своїми проблемами», – зазначила Віцепрем’єрка.

Потрібна допомога операторів гарячої лінії? Телефонуйте 1548 або пишіть у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber за номером: (096) 078-84-33.

Як працює гаряча лінія Мінреінтеграції, можна побачити у відео.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up