Львівське сміття й надалі мандруватиме Житомирщиною, а на сесію облради без перепусток не пускатимуть

Львівське сміття й надалі мандруватиме Житомирщиною, а на сесію облради без перепусток не пускатимуть

Вжити заходів, щоб припинити несанкціонований вивіз львівського сміття на територію Житомирщини, запропонував депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов під час 11 сесії обласної ради 25 травня.

 

Депутат зазначив, що за 2016-2017 роки було задокументовано вивози львівського сміття у м. Житомир та райони Житомирської області: Бердичівський, Коростенський, Малинський, Народицький (заповідник «Древлянський»), Пулинський, Радомишльський, Романівський, Ружинський, Черняхівський.

З огляду на те, що ситуація з підкинутим сміттям стає дедалі загрозливішою, Дмитро Кропачов підготував проект рішення, в якому запропонував звернутися до міського голови міста Львів з пропозицією контролювати «мандруючі» відходи.

«Міська влада Львова має контролювати вантажівки, які вивозять сміття. Сьогодні цей процес неконтрольований. Пропоную створити на сайті Львівської міської ради публічну інтерактивну карту переміщення транспортних засобів, що вивозять сміття до полігонів твердих побутових відходів, щоб відслідковувати їхній рух за допомогою GPS-пристроїв. Якщо інтерактивна карта зафіксує несанкціонований вивіз, львівська влада має організувати вивезення підкинутого сміття», – зазначив депутат.

Відео дня

За це питання одностайно проголосувала постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, засідання якої відбулося 18 травня.

Проте на сесії 25 травня питання навіть не включили до порядку денного. Депутати неодноразово висловлювались за те, що проблему «мандруючого» сміття треба вирішувати. Однак коли дійшло до голосування, «за» проголосувало лише 26 народних обранців.

За пропозицію вирішити проблему із львівським сміттям не віддали жодного голосу фракції БПП (Блок Петра Порошенка), Самопоміч, Радикальна партія Олега Ляшка та Свобода.

Доступ на сесію Житомирської облради обмежать

Відтепер потрапити на сесію Житомирської обласної ради можна буде лише з перепустками. За ініціативою фракції Самопоміч були внесені зміни до Регламенту роботи обласної ради.

За обмеження доступу громадськості до сесійної зали активно проголосували фракції БПП (Блок Петра Порошенка), Самопоміч, Радикальна партія Олега Ляшка, Свобода та Народна партія.

Одностайно не підтримала цього питання Батьківщина.

«Мені як депутату минулого скликання, який пройшов Революцію Гідності, важко за цим погодитися. 27 березня 2014 року Верховна Рада прийняла зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», де чітко прописала: всі засідання органів місцевого самоврядування є публічними і не можна обмежувати право будь-якого громадянина бути на них присутнім. На мою думку, процедура перепустки – це механізм, щоб фільтрувати осіб, яких тут не хочуть зайвий раз бачити. Ми, депутати, маємо працювати так, щоб нам не було соромно. Якщо будемо працювати по совісті, люди не приходитимуть», – переконаний Дмитро Кропачов.

Прес-служба депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up