Льодова арена, посотаний прапор, ризик «червоної» зони – що обговорювали житомиряни у Facebook за тиждень

Льодова арена, посотаний прапор, ризик «червоної» зони – що обговорювали житомиряни у Facebook за тиждень

Не минув і місяць, а найбільший прапор на Соборному вже рветься, у Житомирі хочуть побудувати льодову арену за 150 млн грн, Житомирщина може опинитися у «червоній» зоні. 

Такі теми найактивніше обговорювали жителі нашого міста у соцмережі Facebook минулого року. 

Найбільший прапор області почав рватися

Лише місяць найбільший стяг у Житомирі пробув у гарному стані. Офіційно його підняли 23 серпня, а вже 22 вересня у соцмережі пильні житомиряни розмістили фото і відео з інформацією, що прапор почав сотатися. 

Відео дня

У міськраді кажуть, що сам прапор коштував 30 тисяч гривень і його будуть замінювати приблизно раз у два місяці або ж у разі необхідності. 

Начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов зазначив, що стяг передали на баланс КП «Зеленбуд». Посадовець додав, що зараз висить «літній» варіант прапору, а ще є «зимовий», зроблений з цупкішого матеріалу. 

Житомиряни, звісно ж, не пройшли повз цю новину і активно її коментують, обурюючись таким використанням бюджетних коштів. 

Елена Кондратькова цікавиться: «Яка ж вартість одного метра тканини? Ще й такої, що треба міняти щомісяця? 30 000 грн на скільки ділити? Довжина прапора – гугл був в поміч – 14 м». А потім додає: «357 грн за метр. 14 м*6 полотен. Не занадто велика ціна. Але тут виплачено за роботу. Якщо робота оцінена високо, а тканина по 50, як приклад... Що маємо, те маємо». 

«Місто мільйонерів. Може, за ці кошти краще нові водопровідні труби класти?», – запитує Елена Кондратькова. 

«Можна порахувати: якщо розмір прапора 14 м* 9 м (6 полос по 1.5 м), нам знадобиться два кольори по 42 м (в одному рулоні зазвичай 50 м ). Плюс рахуємо по 4 бобіни двох кольорів нитки (для оверлока ставлять 4 бобіни).

8*30 грн=240 грн на нитки. Тканина габардин в магазині тканин вроздріб 60 грн, оптом ще дешевше, якщо шовк, то так само приблизно за метр 70 грн, підкладочна кольорова тканина буде 50-60 грн. Максимально – це дві бухти, за тканину буде 6000 + 240 нитки, і навіть якщо супермегакрута швачка за день роботи візьме ще 4 тисячі, то в 10 тисяч можна вписатись. Питання, куди ще 20 тис. піде? Може, на викройку, технічну документацію, спуск і підйом прапора, а можливо, прапор шив сам Андре Тан?» – іронізує Елена Олефир. 

Руслан Хробуст вважає, що прапор почав рватися через низьку якість тканини: «Була б наша тканина, то не порвався би, де фабрики наші українські, а то китайпотреб купили, грошики відмили, та й герої…». 

«Пропоную жовто-блакитний флюгер!» – пише Сергій Шевчук. 

Льодова арена у Житомирі

Під час сесії міської ради 23 вересня стало відомо, що у Житомирі планують побудувати льодову арену за адресою: вул. Чуднівська, 101А. 500 тис. грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації вже виділили з міського бюджету. Загалом льодова арена обійдеться приблизно у 150 млн грн. 

Міський голова Сухомлин зазначив, що з метою розвитку хокею у громаді Житомирська міська рада планує долучитися до Програми розвитку хокейної інфраструктури України в межах проєкту «Велике будівництво».

Містяни не в захваті від таких планів міської влади, кажуть, що є значно важливіші проблеми. 

«100% ще одне приватне котеджне містечко з назвою "Льодовий палац"», – жартує Володимир Фролов. 

«Палац спорту вже побудували, заплативши гроші за проєкт. Палацу немає. Та ж сама перевірена схема тут», – коментує користувач з ніком Ольгерт Панов. 

«Школи нехай побудують. На Крошні 16 і 28 школи забиті. Мікрорайони будують, а школи і садочки в прольоті. Школи не принесуть фінансовий профіт, але вони принесуть хоч якесь майбутнє нашим дітям», – пропонує Нікіта Шевченко. 

«У місті вже були льодові катки. Сенс ще? Згодна з іншими коментами – краще школи, тротуари (і не тільки на центральних вулицях), лікарні оснащити тощо. Є чим зайнятися у місті», – пише Ната Каро. 

«Комусь ще земельки муніципальної не вистачило. Тільки тепер під соусом будівництва катка», – вважає Татьяна Внукова. 

Житомирщину можуть перевести з «жовтого» відразу на «червоний» рівень епіднебезпеки

Експерти говорять про новий спалах коронавірусної інфекції в Україні. Чернівецьку область найближчим часом можуть перевести у «червону» зону. Житомирська, Харківська і Луганська області та захід України – у зоні ризику. 

Приріст добових госпіталізацій становить 1 500 в середньому за добу. Водночас розрив між госпіталізаціями і виписками збільшився на 60%.

«Почалося!» – зауважує Катерина Лаговська. На що Санёк Горобец відповідає: «Не почалося, а продовження триває». 

«У транспорті все літо ніхто масок не вимагав», – коментує Людмила Андріанова. 

«А грип куди подівся? Як на мене, просто сезонне загострення ГРВІ. Опалення краще увімкніть людям замість того, щоб заганяти людей на безтолкову вакцинацію», – переконаний Владимир Целованский. 

«Коли дозволили хасидам приїхати в такій кількості, коли в них в країні був пік, тоді ніхто не думав про людей», – пише Валентина Харанжевская. 

«Дістали вже», – обурюється Людмила Ковтонюк.

«Ну да, деруни відгуляли – можна відразу вже в "червону"», – зауважує Оленка Яценко. 

Анна Сергієнко

 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up