Лісова мафія зазіхає на Олевське багатство

Лісова мафія зазіхає на Олевське багатство

Громадська організація "ЗАХИСТ та СПРАВЕДЛИВІСТЬ" провела власне розслідування з приводу того, як посадовці замість того, щоб оберігати ліс - грабують його. Публікуємо результати дослідження без змін. 

Олевський край багатий своїми природними ресурсами. При розумному їх використанні, мешканці цього регіону, могли б гідно забезпечити своє життя і життя своїх дітей, значно розвинути свою громаду. Натомість, люди змушені постійно вишукувати спосіб заробітку аби прогодувати сім’ю. Не рідко цей спосіб пов’язаний з порушенням закону, або приниженням перед «паном», який використає людину як раба в своїх потребах. 

ГО «ЗАХИСТ та СПРАВЕДЛИВІСТЬ», вже не вперше проводить спільні розслідування разом з правоохоронними органами, щодо фактів розграбовування Олевського краю. Втім, ще багато роботи по очищенню корупціонерів, які осіли на Олевщині і використовуючи свої посади, цинічно розграбовують ресурси регіону та майно громад, замість того аби їх зберегти. Окремим питанням стоїть ліс! Всі звикли говорити про безчинства на Олевщині, в контексті «бурштинових війн», які вивели на дальній план інший не менш масштабний злочинний промисел — розкрадання лісових ресурсів.

Знайомтесь. 
Олександр Бондарчук

Відео дня

Директор Олевського лісгоспу, який очолив господарство після звільнення попередника Віктора Сороки. Останнього підозрювали в організації корупційних схем, зловживаннях службовим становищем, організації так званого «АнтиМайдану»… та розкраданні лісу.  Але ця рокіровка керівників Олевського ЛГ, лише збільшила масштаби розкраданням лісу. Одразу після свого призначення, пан Бондарчук за прикриття високопосадовців з обласної поліції та адміністрації Олевської ОТГ, продовжив злочинний промисел попереднього керівництва лісового господарства.
За злочинною змовою з головою олевської ОТГ Олегом Омельчуком , Бондарчук отримав дозволи на так звану санітарну вирубку в заповідних лісових зонах.  На сьогодні вже тривалий час в Олевському районі під керівництвом директора Олевського лісового господарства вирубуються цінні породи дерев та вікові діброви.

Схем декілька.

Перша.
Офіційно, для звіту проводять вирубку цінних порід деревини на об’єм однієї вантажівки, та додатково завантажують ще три фури на ті самі документи, після чого цінний кругляк зникає у невідомому напрямку.  Молоді міцні дуби несанкціоновано спилюють. На продаж береться лише нижня частина дуба (деревина високої якості). Усе інше залишається посеред лісу. Таку вирубку маскують під стару. Таким чином за вказівкою директора Олевського лісового господарства Олександра Бондарчука було знищено великі ділянки лісу та цілу діброву під назвою «Лелека».

Друга. 
За змовою з представниками адміністрації Олевської ОТГ, Бондарчук отримав дозволи на ніби «санітарну вирубку» в заповідних фондах місцевого значення. І тут можна не сумніватись, що Бонарчук зі своєю командою «попрацюють на славу». А люди з близького оточення Омельчука говорять що той отримав не багато не мало — 2 млн. гривень за прийняття цього рішення. Найстрашніше те, що ніхто не може, або не хоче зупинити злочинне знищення лісів Олевщини! А тим часом будиночки пана Бондарчука, директора Олевсьго ЛГ ростуть. Натомість вікові діброви зникають без сліду.
За вже старою традицією, всіх корупціонерів і розкрадачів народного майна, основні статки та майно вони оформлюються на родичів. Так і цього разу :
Майновій комплекс в с. Микуличі (Бородянський район, Київська область), що складається з будинків зон відпочинку — оформлено на доньку дружини директора Олевського ЛГ,. Больбан Ангеліну Василівну 

 Також додаємо і кадастрові номери земельних ділянок: 3221085500:03:002:0125 та ‎3221085500:03:002:0124. Ще одна частинка майна сімейства Бондарчука, облаштована в Закарпатська обл. (Міжгірський р-н с. Сойми) та належить його дружині Бондарчук Ірині Володимирівні.

В декларації пана Бондарчука зазначена лише мала частина майна, яке належить йому та його родичам, а вартість деяких об’єктів володіння не зазначена, адже тоді можна було б побачити, наскільки суттєво збільшились його статки та статки його родини за часи роботи в Олевському ЛГ. І суть не в тому, що він має. Дай Бог нам всім жити заможно та щасливо, аби наші близькі не мали нужди. Але не за рахунок обкрадання інших.
Та Бондарчук використовує свою посаду директора Олевського ЛГ для незаконного збагачення, знищуючи ліси і заповідники, вирубуючи цінні породи деревини.

ГО «ЗАХИСТ та СПРАВЕДЛИВІСТЬ» пильно слідкує за корупціонерами в державних кріслах на Олевщині та продовжує свої розслідування щодо їх злочинів. 
На базі даної статті подаються заяви про злочинну діяльність керівництва Олевського лісгоспу та злочинну змову з адміністрацією Олевської ОТГ до всіх правоохоронних органів до компетенції яких належить розслідування цих злочинів.  Має бути проведена окрема перевірка з боку екологічної та пожежної інспекції, на предмет підпалу та вирубки в заповідних лісових зонах. Потрібно боротись з мерзотниками. Все буде добре і ми переможемо.

Сергій Білошицький, лідер ГО «ЗАХИСТ та СПРАВЕДЛИВІСТЬ»

За матеріалами сайту ВЕРОЯТНО

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up