Лідер гурту «Веремій» Віталій Калініченко: Музикантом я вже народився

Лідер гурту «Веремій» Віталій Калініченко: Музикантом я вже народився
Один з кращих українських фолк-рок гуртів «Веремій» розпочав свій концертний тур містами України саме з Житомира, з яким пов’язаний лідер команди. Журналіст «20 хвилин» побувала на концерті і поспілкувалась з фронтменом та автором пісень гурту Віталієм Калініченком, дізналась про страхи музикантів та їх поради на шляху до успіху.

«20»: Ви вперше в Житомирі?

З гуртом виступаю вперше. Особисто для мене Житомир як рідний. Щоразу повертаючись сюди відчуваю ностальгію, адже щоліта проводив тут своє дитинство.

«20»: З чого почалося захоплення музикою?

Відео дня
style="text-align: justify;"> Коли моя мама була вагітна, вона часто грала на фортепіано і слухала класику. Я вже народився музикантом. Серйозно почав займатися в 10 класі, коли вперше взяв до рук гітару.

«20»: Як виникла ідея створити гурт?

Не цікаво було грати чуже. Хотілося створити щось своє, самобутнє та неповторне; повторити ті подвиги інших українських гуртів, які створювалися у дворах та гаражах. Хотілося бути незалежним.

«20»: Ви виконуєте пісні в стилі хеві-фолк та фолк-метал. В чому його особливість?

В щирості. Те, що ми відчуваємо - донесення справжнього, не надуманого. Усі наші пісні виключно українською мовою: несемо в собі колорит та національну енергетику.

«20»: Є страх, що колись Вас перестануть слухати та розуміти?

Кожного дня. З нашою політичною ситуацією ніколи не знаєш, що буде завтра. На сьогодні ми ставимо собі за мету показати, що ми маємо і хто ми є в Україні та за її межами. Показати, що ми самобутні та незалежні, маємо власні традиції та культуру.

«20»: Яка ваша улюблена пісня?

Кожна наступна. Коли ти пишеш нову пісню, вона вже стає улюбленою.

«20»: Чи виникало у Вас бажання змінити драйвове, але втомливе концертне життя на щось інше?

Ніколи. Я не втечу від себе. Навіть, якщо я закрию собі рот чи зав`яжу руки, я не зможу себе примусити займатися чимось іншим. Музика – це моє життя.

«20»: Яка головна цінність Вашої музики?

Її надприродність. Вона українська, доносить інформацію про нашу історію, енергію.

«20»: Ви, як людина творча, відповідно неорганізована. Наскільки вдало Вам вдається організувати свій час, що все встигнути?

Я вважаю себе дуже лінивою людино, але організувати свій час все таки вдається. Прокидаюсь рано, о 7 годині, лягаю спати на початку 2 ночі. Часом падаю вже повністю виснажений після концертів чи репетицій. Але, чим більше справ – тим більше встигаєш.

«20»: Хто Ваша кумир і чи використовуєте Ви у своїй творчості його досвід?

Мені з дитинства казали не створювати собі кумира. Я лише перехоплюю досвід кожного артиста і шукаю цікаве у його творчості.

«20»: Наскільки Ви критичні до себе?

Нажаль, я ідеаліст і дуже критичний. Робота має бути зроблена на всі 100. Але часом і цього замало.

«20»: Яку пісню Ви би присвятили Житомиру?

Це нова пісня «Коли ти». Вона про вічність, вірність, любов, людську силу. Про цінності та людські риси, які я пізнав саме в Житомирі.

 

5 порад від Віталія Калініченка як не стати заручником стандартів і не загубитися в масі інших музичних гуртів

  • Нікого не слухати. Прислухатися варто, але не слухати. Якщо задумав створювати групу, маєш пісню, отримуєш пропозицію – не відмовляйся. Якщо зробили щось власне – це вже є витвір мистецтва, який вартий того, щоб його почули.
  • Бути щирим. Якщо ти щиро робиш справу, то вона максимально чесна перед іншими людьми. Не копіюєш когось - ти такий, який ти є.

Люди люблять все було напоказ, щоб мати можливість оцінити. Якщо будеш справжнім і щирим тебе полюблять.

  • Завжди натхненно працювати над собою. Якщо ставиш собі за мету тільки заробити грошей – нічого не вийде. Якщо хочеш чомусь навчитися, то вийде хороший результат.
  • Не копіювати, придумати власний стиль. Головне – робити лише українське.
  • Намагатися бути всюди, у вирі всіх подій, брати участь у різноманітних фестивалях, виступати на телебаченні, не відмовлятися від інтерв’ю. Це дає розвиток і можливість вас помітити.

 

Довідка

Гурт «Веремій» було створено у Києві восени 2002 року. Гурт представляє рідкісний для України стиль melodic-heavy-folk. Складний, потужний і магнетичний. Їхня музика наче епічні полотна, вишиті складною музичною технікою, прикрашені звучанням флейти, скрипки й віолончелі. Міфологічні сюжети їхніх пісень сповнені символічними образами, героїчними мотивами, романтичними загадками.

 

Склад гурту

Віталій Калініченко – вокал

Ігор Владимиров – гітара

Павло Попроцький – флейта/сопілка

Денис Бойко – гітара

Олександр Селюк – ударні

Тетяна Дубченко – скрипка

Дмитро Романець – бас

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up