Легендарна 95-та бригада запрошує на День відкритих дверей

Легендарна 95-та бригада запрошує на День відкритих дверей

95-та окрема десантно-штурмова бригада запрошує жителів та гостей Житомирщини на урочисте святкування та День відкритих дверей з нагоди відзначення 27-річчя з дня її заснування.

У цей день військові покажуть зразки військової техніки та озброєння, музей Бойової слави, умови проходження служби та проживання військовослужбовців, - повідомляє пресслужба ОДА.

До участі у заходах запрошуються усі охочі!

День відкритих дверей проходитиме 12 грудня 2019 року з 10.00 до 15.00 години

Відео дня

Місце проведення: територія військової частини (проспект Миру, 39 м. Житомир).

Нагадаємо, що Володимир Зеленський присвоїв ім’я загиблого Героя України Тараса Сенюка 13-у окремому десантно-штурмовому батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. А 9 грудня Голова Парламенту України Дмитро Разумков під час робочої поїздки до Житомирської області вручив відзнаки Верховної Ради військовослужбовцям 95-ої бригади.

Довідково. На підставі Директиви Генерального штабу Збройних Сил України  від 12.12.1992 року почалося формування 95 Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Аеромобільних військ у м. Суми.

Згідно з наказом Міністра оборони України  від 1 лютого 1993 року було ухвалено перемістити формування 95 Навчального центру в м. Житомир на 4606 базу зберігання озброєння та техніки ППО. Навчальний центр комплектувався з офіцерів-десантників, які після проголошення незалежності України повернулися на рідну землю, а також із найкращих військовослужбовців інших родів військ, які висловили бажання служити в елітних військах Збройних Сил, та були придатні за станом здоров’я. Формування перших підрозділів закінчилось в липні 1993 року. З того часу з’єднання в повній мірі приступило до навчань військовослужбовців за планом бойової підготовки Аеромобільних військ. 

У 1995-1996 роках 95 Навчальний центр у зв’язку з реорганізацією Збройних Сил України був переформований в 95 окрему аеромобільну бригаду.

В жовтні 2000 року згідно з державною програмою розвитку ЗС України 95 окрема аеромобільна бригада ввійшла до складу 8 Армійського корпусу.

Відповідно до спільної директиви Міністерства Оборони України та Генерального штабу України від 20.02.2016 року 95 окрему аеромобільну бригаду було переформовано у 95 окрему десантно-штурмову бригаду.

В квітні 2014 року 95 оаембр здійснює марш своїм ходом у напрямку території проведення антитерористичної операції для протидії терористичній загрозі у східних регіонах України.

Особовий склад брав участь у звільненні міст Слов’янськ, Краматорськ, Лисичанськ та інших населених пунктів Донецької та Луганської областей.

На початку серпня 2014 року, під час бойових дій на сході України, 95-та бригада здійснила найдовший рейд у військовій історії світу.

Окрема сторінка – участь підрозділів частини 95 оаембр у боях за донецьке летовище – Донецький аеропорт ім.Прокоф’єва та участь у боях за м. Дебальцево. Підрозділи штурмових загонів утримували «коридор»  під час виводу підрозділів АТО з району виконання завдань м. Дебальцево.

Понад 150 військовослужбовців частини є кавалерами ордену «За мужність» та понад 50 лицарями  ордену «Богдана Хмельницького».

Більше ніж  70 військовослужбовців нагороджені медаллю «Захисник Вітчизни», а 7військовослужбовців нашої частини отримали відзнаку «Іменна вогнепальна зброя».

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Інна Кравчинська

    Вітаю! Шкода,що я знаходжусь не в Житомирі. Дякую 95 бригаді за мирне небо над нами!!! Бажаю всім міцного здоров'я,щоб був мир на всій Україні, нехай береже Господь і опіки Матінки Божої !!!!
  • Михаил Никитин

    Вось сапраўдная ўлада ў Жытоміры
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:49 На базі Класу безпеки житомирські рятувальники навчають підростаюче покоління азам безпеки 17:00 Як отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб 16:41 Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених 16:20 32-річного чоловіка засуджено до довічного ув’язнення за жорстоке вбивство подружжя на Народиччині Від читача 17:10 Популяризуємо українське. У Житомирі проведуть безоплатний майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки 16:19 На базі 10 ЦНАПів області створено Центри рекрутингу 16:10 Містян просять бути готовими до відключень електроенергії 16:00 Житомир зустріне 11-й Чілдрен Кінофест 15:40 Патрульний знайшов гаманець із документами та повернув власниці 15:19 На Житомирщині судитимуть організовану групу, яка займалася контрабандою лісу photo_camera 15:00 Антициклон принесе в Україну сонячну і прохолодну погоду 14:40 Уряд затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертизи 14:18 Досі не вдається витягнути автівку, яка провалилася у фонтан на Михайлівській. ВІДЕО photo_camera 14:00 Внаслідок атак росіян по всій Україні можливі відключення електрики з 18 до 23 години 8 травня 12:40 У Звягелі всю ніч безрезультатно тривали пошуки безвісно зниклого 16-річного хлопця 12:35 Поблизу Миколаївки Звягельського району - масштабна ДТП з пожежею: загинуло двоє, травмовано троє людей photo_camera 12:20 У Житомирі вшанували борців з нацизмом з нагоди Дня пам’яті та примирення photo_camera 12:00 Він з 10 років мріяв служити в «Азові» 11:30 На Михайлівській вантажне авто провалилося у непрацюючий фонтан photo_camera 11:20 Росіяни знову атакували енергетику України - серйозно пошкоджені три ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up