Лабораторні дослідження у Високій Печі тепер виконуються в умовах амбулаторії

Лабораторні дослідження у Високій Печі тепер виконуються в умовах амбулаторії
Валентина Ільницька та Сергій Ватраль подякували підприємцям за допомогу

Амбулаторія у селі Висока Піч по праву вважається одним із найважливіших об’єктів Тетерівської громади. Адже сюди за потреби на прийом до сімейного лікаря звертаються більше трьох тисяч жителів Високої Печі, Покостівки, Старошийки і ще декількох прилеглих сіл.

 На початку року тут таки, поряд із кабінетами сімейних лікарів, було облаштовано повноцінний і по-сучасному обладнаний стоматологічний кабінет. Минуло пів року, і відтепер, на початку вересня 2021-го року, в амбулаторії запрацював кабінет лабораторних досліджень. 3 вересня за присутності персоналу лікарської амбулаторії голова Тетерівської сільської ради Валентина Ільницька офіційно оголосила про початок роботи кабінету у складі амбулаторії села Висока Піч. Директор центру первинної медико-санітарної допомоги Тетерівської сільської ради Сергій Ватраль розповів про роботу, яку вдалося виконати для того, аби значна кількість найосновніших аналізів виконувалась тут же, в умовах амбулаторії. Насправді роль кабінету лабораторних досліджень, який обладнано згідно з основними вимогами і де під рукою фельдшера-лаборанта Тетяни Каленської є все необхідне для проведення потрібних для сімейного лікаря дослідження аналізів пацієнтів, є дуже великою, а якщо точніше – визначальною. Відтепер пацієнт не змушений згідно із направленням від сімейного лікаря вирушати у пошуках лабораторії, аби зробити необхідні аналізи. Все це відтепер – на місці, що докорінним чином удосконалює роботу лікаря і неабияк спрощує клопоти для самого пацієнта амбулаторії.

Колектив амбулаторії під час церемонії відкриття нової лабораторії

Звісно, виконати увесь обсяг робіт, аби кабінет лабораторних досліджень був готовий до роботи, виявилося нелегко. Депутат Житомирської обласної ради Ігор Ходак, який зазвичай активно і системно допомагає керівництву Тетерівської сільради вирішувати низку питань щоденного життя громади, знову підставив плече допомоги. На цей раз Ігор Євгенович виділив кошти для придбання будівельних матеріалів, аби привести кабінет лабораторних досліджень у зразковий санітарний стан. Слід зазначити, що і місцеві жителі, особливо місцеві підприємці Тетерівської громади, висловили згоду допомогти усім необхідним, аби ремонт приміщення для кабінету лабораторних досліджень був виконаний бездоганно і при цьому – із мінімальними затратами. Валентина Ільницька, окрім висловленої подяки на адресу Ігоря Ходака, згадала гарним словом і місцевих підприємців Ярослава та Юрія Мельничуків, Віталія Поліщука, Віктора Ходаківського, Сергія Володіна за докладені зусилля, за клопітку роботу у вихідні дні, що у підсумку сприяло появі такого необхідного для людей кабінету у складі амбулаторії. Валентина Ільницька зауважила, що вже за місяць – другий у приміщенні амбулаторії запрацює аптека і її поява у приміщенні амбулаторії повністю автономізує роботу цього медичного закладу.

Фельдшер-лаборант Тетяна Каленська

Віктор Радчук

Відео дня

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up