Коростенські рятувальники отримали пожежно-рятувальне обладнання і автомобілі від зарубіжних благодійників

Коростенські рятувальники отримали пожежно-рятувальне обладнання і автомобілі від зарубіжних благодійників

Для коростенських рятувальників 15 серпня стало черговим червоним днем календаря.

Саме цієї дати з нетерпінням чекали коростенці, адже до древлянської столиці знову завітали зарубіжні благодійники з подарунками. Правильніше буде сказати, не подарунки, а інструмент для порятунку життя.

Писати по десятому колу про дружбу коростенських рятувальників з європейськими колегами особливого сенсу немає. Варто лише нагадати, що вже багато років поспіль вони товаришують з французькими, норвезькими та британськими рятувальниками. Саме останні знову відгукнулись та допомогли друзям, як то кажуть «не словом, а ділом». Спільними зусиллями представників міжнародних організацій «Fire AID» (Aid and International Development),  «EASST» (Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport) та Kent fire rescue servise (Пожежно-рятувальна служба графства Кент) вдалось здійснити задумане. Ні досить прохолодна як для серпня погода, ні надокучлива злива не завадила гідно зустріти іноземців та оглянути, помацати, потримати… усе з переліку гумконвою. Зустрічали іноземних гостей не лише фахівці ДСНС, а й  представники Коростенської міської та районної влади, і громадськість. Все було в найкращих традиціях України та Полісся – з піснями та короваєм. 

Відео дня

Цього разу друзі з туманного Альбіону привезли два пожежні автомобілі: «Dennis» та «Iveco». Перший з названих залишиться в обоймі коростенських вогнеборців, ну а мікроавтобус «Iveco», за попередньою інформацією, поїде до Житомира. Що можна сказати про ці автівки? Без зайвого перебільшення – іномарки на висоті. Не дивлячись на те, що вони не новенькі, нашим рятувальникам вони стануть в нагоді ще довгі роки. Це 100%. Досвід уже такий є. Зокрема, успішно зарекомендував себе у бойовій роботі повнопривідний пожежний автомобіль «Mercedes», доповнений причепом та мотопомпою, переданий норвезькими колегами ще з самого початку зародження дружби. Також добряче обкатані два автомобіля «Dennis» отримані раніше від британських колег.

– Нам дуже приємно, що упродовж такого тривалого часу дружба між коростенськими та європейськими рятувальниками лише зміцнюється. Допомагаючи нашим пожежно-рятувальним підрозділам, ви допомагаєте й людям, які опинились в біді. В подальшому, дуже б хотілось, щоб рятувальники з наших країн почали обмінюватись практичним досвідом, адже я впевнений, що і нам, і їм є що показати та повчитись один в одного, – зазначив заступник начальника Управління ДСНС у Житомирській області Михайло Бутримович у вступній промові.   

Окрім двох подарованих автомобілів, британські благодійники привезли ще й повну вантажівку пожежно-рятувального обладнання та спорядження, а також одягу. Частина вантажу – для рятувальників Житомирщини, а інша поїде в дарунок вогнеборцям інших регіонів країни.

Та не одними балачками ознаменувалась зустріч. Після церемонії вручення, колеги з пожежно-рятувальної служби графства Кент продемонстрували майстер-клас з ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди. Рятувальники Самуел Селлік, Ніл Джонс та Деніел Айлес не лише просто показово розрізали автівку, а поетапно пояснювали усі нюанси своєї роботи. Сама суть подібної роботи схожа найголовніше якомога швидше вивільнити постраждалого з транспортного засобу та не нанести йому додаткових травм і пошкоджень. Окремо британці продемонстрували деблокування постраждалих за допомогою ланцюгів. Треба грамотно продумати, за які дві опори понівеченого авто прив’язати ланцюги та розтягувати їх, щоб і постраждалого деблокувати, і ланцюги не порвались. Як виявляється, усе геніальне – просте. Глядачі були здивовані наскільки, як на перший погляд, простий метод є дієвим та ефективним в подібній роботі.

– На самому початку нашої співпраці я запевняв, що вона буде довготривалою. Метою своєї роботи ми ставили не лише допомогу Коростеню, а й іншим містам України. Не дивлячись на усі труднощі, все поступово вдається. За роки успішного партнерства українські вогнеборці стали для нас не просто друзями, а другою родиною. Впевнений, що попереду на нас ще чекає багато приємних подій, – запевняє менеджер по взаємодії пожежно-рятувальної служби графства Кент, координатор місії «Fire AID» Майкл Пітні. 

У британців свої традиції, гумор, забобони. Проте дослівний переклад виразу наших рятувальників «сухих рукавів» завжди збадьорює їх та додає наснаги. Те добро, яке вони роблять для українців, обов’язково має їм повернутися. Отож хай у них буде якомога менше надзвичайних подій, а отримана нами техніка і спорядження використовуватиметься лише на навчаннях та фотосесіях.  

Павло Франчук,

прес-служба УДСНС України

у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up