Корисні ініціативи: у Тетерів запустили рибу

Корисні ініціативи: у Тетерів запустили рибу

Операція з відновлення річки Тетерів триває, і знову її очолюють місцеві аматори спортивної риболовлі – члени Федерації риболовного спорту в Житомирській області. Днями вони знову випустили в річку близько 250 кілограмів риби.

 

Ще з березня 2011 року місцеві рибалки почали ловити браконьєрів на річці Тетерів. Вночі виходили на човнах на воду та збирали близько 6-10 кілометрів сіток щоночі. Пізніше рибалки зрозуміли, що одне лише знімання сітки приносить мало користі, й вирішили, що потрібно запускати до річки рибу.

Організаторами зариблення була Федерація риболовного спорту в Житомирській області. Тоді цей захід провели Юрій Кошель, Олександр Баранов, Валерій Львов. Вони говорять, що більшість тих, хто всі ці роки допомагає запускати рибу, – звичайні люди. Одні допомагають фінансово, інші ловлять вночі браконьєрів.

Перший раз рибалки запустили рибу 12 квітня 2012 року в річку Гуйва. Все почалося з того, що рибалки зібрали кошти й купили рибу. Паралельно весною та восени запускали рибу, а сітки браконьєрів знімали цілий рік. У період нересту було закуплено 300 тисяч мальків коропа і 400 тисяч товстолобика. Їх запускали в парку імені Ю. Гагаріна під мостом та під Бердичівським мостом. Після цього вже шостий рік поспіль Федерація риболовного спорту в Житомирській області своїми силами запускає рибу до водойм Житомира.

Відео дня

При запуску риби були присутні аматори спортивної риболовлі – члени Федерації риболовного спорту в Житомирській області, громада міста та нинішній начальник управління рибоохорони в Житомирській області Олександр Гонтарь.

Після декількох років праці вже зараз можна побачити результати. Навіть рибінспекція говорить, що за межами міста риби у сітках немає, а по місцях зариблення вони повні рибою. Це все тому, що їх більше охороняють самі учасники риболовного спорту.

«Висловлюю свою особисту подяку усім, хто приєднався до запуску риби та голові Житомирської обласної державної адміністрації Ігорю Гундичу за підтримку. Надалі ми свою добру справу будемо продовжувати, і за деякий час знову запустимо рибу до річки Тетерів», – поділився заступник голови комісії з питань протидії корупції, люстрації, правової політики, боротьби зі злочинністю при Житомирській ОДА Ігор Малі.

Любителі риболовлі кажуть, що рибу вони запускають не тому, щоб когось не пускати на водосховище, а задля того, щоб рибалки мали повне право на рибальство вудкою, а головне – законно. Цього разу рибалки-спортсмени запустили у Тетерів коропа вагою 150-400 грамів та білого амура. Раніше організатори такого заходу запускали зародків, але через те що риба таких розмірів дуже часто помирає, вирішили випустити у воду коропів більшої ваги. І вже за рік така риба буде добре розмножуватись.

До того ж, днями рибалки-спортсмени власним коштом закупили 30 кілограмів товстолоба. Наразі риба знаходиться у коптильні. Напередодні Великодня (вже 13 квітня) такий кулінарний подарунок відправлять на передову військовим.

Марина Михальчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up