Конкурс краси та грації східного танцю в Житомирі. Фото

Конкурс краси та грації східного танцю в Житомирі. Фото
У Житомирському обласному музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги 6 квітня відбувся конкурс східного та циганського танцю «Рай-Султанай 2014», який став справжньою культурною віддушиною для міста.

Організатором конкурсу була Кальянія Польова  –  директор центру східного танцю «HOT ARABIAN DANCE», президент Житомирського відділення української асоціації виконавців східного танцю.

За плечима у Кальянії організація конкурсів «Кубок Житомира-2009», «Кубок Житомира-2010», Фестивалю «Арабська Казка», Всеукраїнського танцювального Марафону «Барви народiв Свiту», безлічі семінарів та майстер-класів. Але саме цей конкурс став наймасовішим і найсильнішим.

На «Рай-Султанай 2014» приїхали учасниці з усіх куточків України: Київ, Одеса, Фастів, Вінниця, Івано-Франківськ, Біла Церква і багато інших. В цілому на конкурсі взяло участь 487 учасниць. Глядачі могли оцінити різноманітність номерів, танцювальні постановки, шикарні костюми. За словами самого організатора Кальянії, конкурс був неймовірним.

Відео дня
style="text-align: justify;"> Учасниці змінювали образи, радували глядачів професіоналізмом і яскравістю номерів. Були жваві індійські танці, насичені циганські номери і, звичайно ж, чарівні номери східного танцю.

Окремо порадували дітки, які дійсно зібралися з силами і, як справжні аси своєї справи, без найменших вагань вийшли на сцену підкоряти зал. Особливо запам'яталася група малюків-першокласників з центру східного танцю «HOT ARABIAN DANCE»: груповий танцем за участі 22 дівчаток з бубонцями. Вся сцена драмтеатру заповнилася маленькими танцівницями, які несли неймовірний заряд позитиву та драйву. Зал аплодував стоячи. Усе це заслуга тренера Тіни Коробко, яка вклала у цих маленьких танцівниць майстерність та любов до східного танцю.

Конкурс був великим і важким, іншими словами, дуже серйозним. Усі учасниці змагалися і було достатньо суперниць у кожній номінації.

«Суперництво і є гарантом справді хорошого конкурсу. Особливо порадували категорії  «любителі» та «професіонали». В цих категоріях було достатньої багато учасниць, тому за перемогу потрібно було боротися і викладатися на 100%!» – ділиться враженнями організатор фестивалю Кальянія. 

Для вихованців центру «HOT ARABIAN DANCE», лауреатів  нагороди «Народний бренд» вже декілька років поспіль, це не перший масштабний захід. Від центру категорію «професіонали» представляла вже відома у Житомирі та за його межами майбутня зірка східного танцю, перспективна танцівниця Світлана Подейко-Хворостовська.

Світлана  взяла в чесній та сильній конкурентній боротьбі 3 золота в категорії  «професіонали». Загалом центр завоював півсотні золотих нагород, 15 Кубків за групові та масові номери. Цим порадував вихованок центру, батьків, тренерів і наставників, які цілий рік несли знання, вкладали в кожну дитину, прагнули, щоб їх вихованки мали найвищі результати. І праця не минула даремно.

«Фестиваль був великим і складним, але ми подолали і впоралися з втомою. Це було нелегко, часом за межами людського розуму, але все вдалося.

Наш центр східного танцю «HOT ARABIAN DANCE»  був представлений майже сотнею танцювальних номерів, якщо бути точним, 92 постановки. За кожною постановкою стоїть величезна кількість праці, сил, нервів і роботи без зупинок. Перемога вимагає і надалі не зупинятися на досягнутому, а прагне підкорювати все нові й нові вершини», – розповідає директор центру Кальянія Польова.

Спасибі всім, хто трудився над створенням свята краси і грації, справжнім професіоналам своєї справи. Сподіваємося, що конкурс «РАЙ-Султанай» стане щорічним культурним заходом Житомира, який буде виводити наше місто на новий танцювальний та естетичний рівень!

{photo_gallery id=4516|}

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 У квітня на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up